Bezoek een huis

Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Op 30 oktober en 6 november 2021 kun je op bezoek bij een duurzaam huis bij jou in de buurt. Enthousiaste huiseigenaren stellen hun woning open voor bezoekers. Zij vertellen over het energiezuinig maken van hun woning, geven een rondleiding, delen ervaringen en bespreken jouw vragen.

Hoe werkt het?

Er zijn op de website allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Er is voor iedereen wat interessants te vinden. Als je aan de rechterkant van deze pagina je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp. Vanaf begin oktober kun je je inschrijven voor een bezoek.

Jaarlijks stelt een groot deel van de huiseigenaren de woning open voor bezoekers. Zij 

Sfeerimpressie

Online bezoek

In 2020 was het voor het eerst mogelijk om online bij een woning op bezoek te gaan. Geïnteresseeerden hoefden de deur niet uit, maar konden vanaf de bank binnenkijken bij inspirerende voorbeeldhuizen in alle uithoeken van het land. Huiseigenaren gaven via een korte presentatie uitleg over de aanpassingen in hun huis, voor een groepje van 6 tot 8 bezoekers per videogesprek. Zo was er genoeg tijd voor gesprek en het beantwoorden van vragen. Lees de terugblik >

Doe ook mee!

Woon je zelf in een duurzaam huis en wil je anderen ook op weg helpen? Meld je woning dan aan als voorbeeld op de website. Daarna houden we je ook op de hoogte van mogelijkheden om bezoekers te ontvangen of een videogesprek te organiseren.
      


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij beantwoorden deze graag.