Gemeente Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Achtkarspelen. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Helft van duurzame gasloze woonboerderij binnen de bebouwde kom van het dorp.

Bouwjaar 1905
Woonboerderij, Zeer energiezuinige woning, Plusenergiewoning, Aardgasvrij
A++
Omschrijving

Onze in 2008 gebouwde woning is goed geïsoleerd, heeft extra isolerende beglazing, is zo geplaatst dat optimaal gebruik gemaakt wordt van passieve zonne-energie, wordt verwarmd middels aardwarmte (

Bouwjaar 2008
Zeer energiezuinige woning, Aardgasvrij
A+++
Omschrijving

Woning van 1991 vrijstaand met appartement 

Te zien:

woning: gasvrij 

Bouwjaar 1991
Energiezuinige woning, Zeer energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Aardgasvrij
A++
Omschrijving

Dit huis is gebouwd volgens de passief huis standaard. Via een PHPP berekening (uitgevoerd door buro Invent) is de juiste isolatie bepaald.

Bouwjaar 2018
Passiefhuis
Bouwjaar 2017
Plusenergiewoning, Aardgasvrij, Passiefhuis
A+++