Gemeente Bergeijk
De gemeente Bergeijk doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Bergeijk. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Woning is oorspronkelijk gebouwd in 1928 als onderdeel van een kop-hals-romp boerderij, is een rijksmonument, tussen 2012 en 2014 grotendeels nieuw opgebouwd en verbouwd tot passiefhuis.
In mijn vrijstaande woning uit 2001 is in februari 2018. mijn gasketel vervangen door een warmtepomp met boiler. Daarnaast ben ik electrisch gaan koken en kon daardoor het gas laten afsluiten.
Bestaand woonhuis uit 1971; ca 10 jaar geleden uitgebouwd en geisoleerd.
Vrijstaande woning met vrijstaande carport/berging gerealiseerd in 2017.
Geen gasaansluiting.
Verwarming en warm tapwater middels Nibe 1255PC warmtepomp met passieve koeling.
Vakantie woning die nu genoeg electra opwekt om de bewoners geen electra kosten meer hebben.
Dit ondanks de Zuid West ligging van de zonnepanelen. Energie label is nu A geworden.
Huis gebouwd in 1968/9 en sindsdien in een aantal fases verduurzaamd.
Bungalow met aardwarmte (vloerverwarming + tapwater) en zonnepanelen (11.500 kWh)