Gemeente Ede

De gemeente Ede doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Ede. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Het hennephuis wordt gebouwd vanaf 17 augustus 2015 op ENKA in Ede. Het wordt opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals kalk, hennep, vlas en hout.

Bouwjaar 2016
Energiezuinige woning, Zeer energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Passiefhuis, Ecowoning, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
Omschrijving

Biobased houtskeletbouw, Vlas-geisoleerd energie+ huis

Bouw: HSB op betonnen soutterain, lokaal hout, vlas als isolatie RC>8, damp open, Sedum+kruiden dak

Bouwjaar 2016
Zeer energiezuinige woning, Plusenergiewoning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Ecowoning, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
A++++
Omschrijving

Het Plushuis is ontworpen volgens de eigen 'Altijd Lente" filosofie: Licht en altijd frisse lucht en gevoel dat het "Altijd Lente" is in je huis waren de belangrijkste uitgangspunten.

Bouwjaar 2012
Plusenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
A+++
Omschrijving

Vrijstaand huis, 1987. We wonen er met 3 generaties; moeder van 94 verzorgen we met elkaar. Maatregelen: Isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, WTW.

Bouwjaar 1987
Nulenergiewoning, Aardgasvrij
Bouwjaar 2000
Energiezuinige woning, Zeer energiezuinige woning
A
Omschrijving

Ons huis is in 2019 in enkele weken als prefab HSB woning gemonteerd en afgebouwd.
- Houtskeletbouw (prefab HSB)
- Isolatiewaarden gevel en dak ca. Rc 7,3

Bouwjaar 2019
Energiezuinige woning, Zeer energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Plusenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Ecowoning, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
A++++
Omschrijving

Ons huis is ontworpen als Plushuis. Dat betekent dat het meer energie produceert dan verbruikt. Het huis is voorzien van 27 zonnepanelen.

Bouwjaar 2021
Plusenergiewoning
Omschrijving

De woning (2016) is houtskeletbouw. Aannemer VDM (Friesland) heeft standaard al enkele extra energiemaatregelen: Rc-waarde gevel 6 (wettelijk 4,5) en een hybride luchtwarmtepomp.

Bouwjaar 2016
Zeer energiezuinige woning, Houtskeletbouw
Omschrijving

De woning is gebouwd in 1993. Het is een vrijstaande woning. In 2018 is de woning grondig gerenoveerd naar energiepositief niveau

Bouwjaar 1993
Plusenergiewoning
Omschrijving

Aan de voorkant van het huis is nog weinig te zien maar wij zijn samen met onze aannemer onze woning aan het verduurzamen met als uiteindelijke doel van het gas los te gaan en energieneutraal te zi

Bouwjaar 1961
Energiezuinige woning, Nulenergiewoning
Omschrijving

Vrijstaande plusenergie woning. Bouwjaar 1974. Sinds voorjaar 2020 van het gas af.

Bouwjaar 1974
Plusenergiewoning
A++
Omschrijving

Wij wonen in een klein jaren 50 huis (twee onder één kap) met een positieve electriciteitsbalans en een gasrekening van 400 kuub (2 personen).

Bouwjaar 1952
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Onze jaren '50 woning hebben we de afgelopen 10 jaar van beneden tot boven gerenoveerd.

Bouwjaar 1958
Energiezuinige woning
Omschrijving

Onze woning is gebouwd in 1963 en door ons verbouwd in 2018.

Bouwjaar 1963
Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij
A
Omschrijving

Comfort is voor ons net zo belangrijk als energie besparen. Wij hebben een Koivijver die best wat energie vraagt. De gebruikte pompen behoren tot de energiezuinigste in hun soort.

Bouwjaar 1981
Omschrijving

Wij wonen sinds april 2017 met veel plezier in ons nieuwe huis. Ons huis levert over het jaar heen meer energie op dan het verbruikt, en dat zonder houtkachel.

Bouwjaar 2017
Plusenergiewoning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Huis met eco-materialen
A+++
Omschrijving

Het huis is door mijzelf in 2013 ontworpen en in 2014 gerealiseerd.

Bouwjaar 2014
Nul-op-de-meter woning
A+++