Gemeente Eijsden-Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Eijsden-Margraten. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Volledig gerenoveerd huis uit 1889, waarbij gebruik is gemaakt van een combinatie van warmtepomp, zonnepanelen, vloer- en wandverwarming om een zo optimaal en energiezuinig verwarmingssysteem te kr

Bouwjaar 1889
Energiezuinige woning, Aardgasvrij, Huis met eco-materialen
Omschrijving

Gerestaureerde vakwerkwoning 18e eeuw.

Bouwjaar 1750
Duurzaam monument, Energiezuinige woning, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
Omschrijving

Een halfvrijstaande woning uit 1997. Standaard isolatie van vloer, spouw en dak, HR+ glas. HR-ketel. Gasgebruik 390 m3 per jaar (17 okt. 2018-17 okt.

Bouwjaar 1997
Energiezuinige woning
B
Omschrijving

Zeer energie zuinige woning, ontworpen vanuit energie besparende uitgangspunten.

Bouwjaar 2019
Zeer energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Houtskeletbouw
A++++