Gemeente Elburg

De gemeente Elburg doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Elburg. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Wij hebben een monumentale woning uit 1749 gekocht en proberen die te verduurzamen. Op dit moment hebben wij het voorhuis geisoleerd.

Bouwjaar 1749
Duurzaam monument
Omschrijving

Tussenwoning, zonnepanelen, HR ketel, dubbelglas, houtkachel

Bouwjaar 1985
Energiezuinige woning
B
Omschrijving

Finnhouse

Bouwjaar 1989
Houtskeletbouw
Omschrijving

Energiezuinige jaren '70 woning met dakisolatie, HR++ glas en vloerverwarming

Bouwjaar 1973
Energiezuinige woning
Omschrijving

Verbouwde bedrijfswoning Met Atag Zonnegascombi en pelletkachel, voorzien van zonnepanelen voor elektrische energie.

Bouwjaar 1954
Zeer energiezuinige woning
A
Omschrijving

Dit zijn wij, Mark en Mariska.

Bouwjaar 1600
Duurzaam monument, Aardgasvrij
Omschrijving

Augustus 2016 hebben wij deze woning gekocht in de binnenstad van Elburg. De woning was een bouwval en mocht verbouwd worden.

Bouwjaar 1830
Omschrijving

Nieuwbouw boerderij met bijgebouwen in oud veluwse stijl met wellness-, vergader- en B&B-activiteiten. Een aparte en bijzondere verschijningsvorm.

Bouwjaar 2014
Omschrijving

Wij wonen ruim 15 jaar in een rietgedekte woonboerderij die we inmiddels helemaal verbouwd hebben.

Bouwjaar 1900
Woonboerderij
Omschrijving

De woning is in 1997 als DUBO-woning gebouwd met maximale isolatie in vloer, spouw en dak; er is ook direct een zonneboiler tbv de warmwatervoorziening aangebracht.

Bouwjaar 1997
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Vrijstaande woning uit 2014, isolatiewaarden volgens bouwbesluit. Huis wordt verwarmd d.m.v een cv die is aangesloten op een pelletkachel. Stroomvoorziening met 8 stuks zonnepanelen.

 

Bouwjaar 2014
Zeer energiezuinige woning