Gemeente Heerde

De gemeente Heerde doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning of pand voor meer informatie. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Heerde. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

De woning is gebouwd in 1966. Nadien is voor gehele woning spouwmuur isolatie, dakisolatie, hr++ glas, bodemgekoppelde warmtepomp en thermische zonnepanelen toegepast.

Bouwjaar 1966
Zeer energiezuinige woning
A+
Omschrijving

Zeer energiezuinige woning in 2013 gebouwd. De woning wordt verwarmd door een warmtepomp met bodembron. De warmte wordt afgegeven met een lage temperatuur afgifte.

Bouwjaar 2013
Zeer energiezuinige woning
A++
Omschrijving

Zeer energiezuinige woning met hybride warmtepomp, wandverwarming/vloerverwarming en natuurlijke ventilatie

Bouwjaar 2011
Zeer energiezuinige woning
A+
Omschrijving

Ons huis is voorzien van triple glas, heeft een hoge luchtdichtheid (beter dan passief huis norm), ventilatie met warmte terugwinning, warmtepomp en 24 pv panelen.

Bouwjaar 2015
Energiezuinige woning, Zeer energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Plusenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij
A+++
Omschrijving

Het betreft hier een geheel houten woning, welke zelf ontworpen en geheel eigenhandig is gebouwd.

Bouwjaar 2016
Zeer energiezuinige woning, Passiefhuis, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
Omschrijving

De gemeentewerf in Heerde is een energieneutraal gebouw met eco-componenten. 

Isolatie:

Bouwjaar