Gemeente Leiden
De gemeente Leiden doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Leiden. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Huurhuis in een beschermd stadsgezicht waar zelf zonnepanelen zijn aangebracht.
Hoekwoning in Centraal / Duurzaam wonen project.
Wandverwarming / PV folie op dak / zonneboiler / hoge isolatiewaarde / laag temperatuur verwarming geschikt voor warmtepomp.
Zeer ruimtelijke, moderne drielaags tussenwoning op een zelfbouwkavel. Ontworpen en gebouwd volgens de passiefhuisprincipes en overige energiebesparende en energieopwekkende maatregelen:
Onze woning is van rond 1900, maar we hebben wel een nieuwe opbouw en uitbouw uit 2011.
We hebben in februari 2018 dit hoekhuis (bouwjaar ca. 1905) gekocht en zijn sindsdien bezig met de renovatie ervan. We proberen het huis zo energiezuinig (liefst energieneutraal) te maken.
Het betreft een jaren-dertig tussenwoning, die nu 2 jaar van het gas af is.
Zelfontworpen woning met verwarming door middel van hoog rendement houtkachel, pelletkachel en zonnecollectoren
Vide woning. Hypermodern herenhuis te Nieuw Leyden.
12 eengezinswoningen en 7 appartementen met gemeenschappelijke voorzieningen.
Dak- en vloerisolatie: PS schuim
Duurzame arbeiderswoning uit 1923. Ons huis was niet geïsoleerd en niet gerenoveerd toen we het in 2002 kochten.
Duurzame tussenwoning 1910, doel: klimaatneutraal. 22 zonnepanelen, warmtepomp en van het gas af.
Op weg van G-label naar A-label. De woning is uit 1938. Sinds 1981 is er [al] spouwuurisolatie.Tussen 1981 en 2012 is in drie fasen het dak geisoleerd en zijn de voor/achterdakkapellen geisoleerd.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
De woning is gebouwd in 1991, volgens de toen geldende bouwverordening. Er is vloer-, muur- en dakisolatie aangebracht en dubbele beglazing.
Jaren-'30-woning, even buiten centrum van Leiden, in relatief groene wijk met 'beschermd stadsgezicht'.
Maatregelen o.a.:
- 16 zonnepanelen
Bij grootschalige verbouwing energiezuinig gemaakt.
Hoekhuis uit de jaren 50, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zolderisolatie, kleine maatregelen en zonnepanelen. We hebben volgend jaar een beter energielabel.
Tussenwoning uit 1991 met zonnepanelen, een zonneboiler (waar ook de CV op is aangesloten) en een laadpaal voor de auto.
Jaren 70 woning die bij de aankoop in 2010 geheel is geisoleerd met o.a. Tonzon, HR++ glas en dakisolatie. Een jaar later is er een dakopbouw geplaatst met twee zonnepanelen.
Vrijstaand huis jaren '60 verbouwd tot nul-op-de-meter
Het is een hoekhuis met aangebouwde serre en een opbouw (2de verdieping).
Tussenwoning uit 1977, oorspronkelijk zeer matig geisoleerd.
Huis uit 1976, uitgebouwd in 2004 met een serre met HR+ glas.
Drie jaar geleden voorzien van (10) zonnepanelen, goed voor ca 2800 kwh per jaar.
Ons huis is een split-level woning uit 1977. Het huis heeft diverse balkons met veel glas.
Huurappartement begane grond, sinds 2000 zonnestroom installatie met schriftelijke overeenkomst verhuurder geplaatst op dak vierde verdieping complex.
CO2 neutrale woning door isolatie, hybride warmtepomp, en overvloed aan CO2 vrije energie productie door zonnepanelen (6700 Wp) en windmolen delen (2000 kWh/j).
Goed geïsoleerde woning (dak, kruipruimte, ramen, spouwmuur, voordeur) met hybride warmtepomp, convectoren en 10 zonnepanelen.
I 1984 kwamen we hier wonen (bouwjaar 1974). Gasverbruik was 2.500 m3 en nu 500 m3, elektra was 1.500 kWh en nu minus 1.500 kWh na saldering opbrengst zonnepanelen.
- 1 van 2
- volgende ›