Gemeente Nieuwegein
De gemeente Nieuwegein ondersteunt de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Nieuwegein. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Wij wonen al lange tijd in een oudere woning in Nieuwegein. Oorspronkelijk zijn we 20 jaar gelelden begonnen met vloerverwarming, wand isolatie en een Nefit ketel in een deel van de woonruimte.
Pilotproject van de woningbouw om bestaande huurwoningen energie neutraal te maken (0 op de meter) met hoofdzakelijk aanpassingen aan / met behulp van technische installaties.
15 x energiepanelen en 8 x MEP multi energiepanelen (tbv warm water), buffervat, doorstroom boiler, warmtepomp, Hotto kraan+boiler in keuken, ultra laag transmissietoestel, monitoring tbv verbrui
Bij de aanschaf troffen we een sterk verouderd huis en schuur uit 1953 en 1962.
Het energielabel was niet aanwezig, maar gegarandeerd in de buurt van een G.
Hoekwoning met een verdieping. Energieopwekking via zonnepanelen. Verwarming door warmtepomp en warm water via een warmtepompboiler.
Geen stadsverwarming meer aanwezig.
In 2010 kochten wij deze drive in woning uit 1970 om hem meteen redelijk te renoveren. Ons budget was beperkt dus we moesten keuzes maken.
Hoekwoning uit 1997, gelegen op westen. EPC 1.4** Let op: door stadsverwarming was de EPC hoger en dus minder gunstig. 1997. Totale inhoud ca, 500m³. Woonoppervlakte ca. 125m².