Gemeente Noardeast-Fryslân

De gemeente Noardeast-Fryslân doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Noardeast-Fryslân. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Vrijstaand houtskeletbouw woning. In 2015 op de beneden verdieping HR++ glas,12 zonnepanelen en 2 zonnecollectoren laten plaatsen.

Bouwjaar 1995
Zeer energiezuinige woning, Aardgasvrij, Houtskeletbouw
A+
Omschrijving

Voormalig boerderijtje bouwjaar ca 1900, vrijstaand in het buitengebied, gerenoveerd 2006-2011

Tijdens renovatie geïsoleerd, nu energielabel A

Bouwjaar 1900
Plusenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij
A
Omschrijving

Vrijstaande woning aan de rand van Dokkum uit 2002. In 2018 is de woning verbouwd en gasloos gemaakt. De cv-ketel is vervangen door een warmtepomp.

Bouwjaar 2002
Energiezuinige woning, Aardgasvrij
A+
Omschrijving

In 2017

Bouwjaar 1933
Aardgasvrij
D
Omschrijving

Dit huis is gebouwd volgens de passief huis standaard. Via een PHPP berekening (uitgevoerd door buro Invent) is de juiste isolatie bepaald.

Bouwjaar 2018
Passiefhuis