Gemeente Putten

De gemeente Putten doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Putten. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Comfortabele woning met o.a.

- Dak-, spouw- en kruipruimte isolatie
- Bodem/water warmtepomp, horizontale collector
- HR+ glas

Bouwjaar 1975
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Vrijstaande semi-bungalow uit 1970, 4 slk. Woonoppervlak 140 m², inhoud ruim 600 m³. Isolatie, zonnepanelen, hybride warmtepomp.

Bouwjaar 1970
Zeer energiezuinige woning
A
Omschrijving

De vrijstaande woning is in 1990 betrokken als nieuwbouw. Standaard is toen al meegenomen: Op de beneden en bovenverdieping Dubbel glas. Op alle radiatoren Thermostaat kranen.

Bouwjaar 1990
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Betreft een voormalige woning uit 1936 die in 2004 grondig is verbouwd en onder meer voorzien is van vloerverwarming en een centraal stofzuigsysteem.

Bouwjaar 1936
Energiezuinige woning
Omschrijving

Het huis is zeer energiezuinig en is gebouwd in het Styro Stone systeem (piepschuim blokken). De villa is voorzien van een warmtepomp-installatie en gebalanceerde ventilatie.

Bouwjaar 2013
Zeer energiezuinige woning, Passiefhuis
A+
Omschrijving

Nulenergiewoning met o.a. hybride warmtepomp, dak-, wand-, spouw- en vloerisolatie, vloerverwarming

Bouwjaar 1997
Nulenergiewoning
Omschrijving

Vrijstaande woning, volledig nageisoleerd. Rondom voorzien van vegetatiedaken

Bouwjaar 1965
Huis met eco-materialen
A
Omschrijving

Deze duurzame woning is gebouwd in 1957 en is in 2007 grondig gerenoveerd. Tijdens deze renovatie is de woning goed geïsoleerd.

Bouwjaar 1957
Omschrijving

Door o.a. goede isolatie en zonnepanelen heeft onze woning uit 1973 energielabel B. Maar we willen de woning nog energiezuiniger maken. Daarom kijken we o.a.

Bouwjaar 1973
B
Omschrijving

Op zaterdag 5 november doet onze woning mee aan de 'Dag van de Isolatie' met spouwmuur- en vloerisolatie.

Bouwjaar 1971
Energiezuinige woning
C
Omschrijving

Woning uit 1974. Vloer geisoleerd met Tonzon kussens, spouwmuurisolatie en gevel met PIR platen van 10cm. Dak geisoleerd met 18cm minerale wol. Ook HR++ glas aangebracht

Bouwjaar 1974
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Woning uit 1936, in 2007 uitgebouwd en in de afgelopen 15 jaar veel energiebesparende maatregelen genomen. Ligging in het bos.

Bouwjaar 1936
Energiezuinige woning
Omschrijving

De bouw van ons nieuwe huis wilden we laten doen door onze lokale aannemer. Met onze eis dat het ook echt duurzaam moest worden, had hij moeite, hij had er gewoon geen enkele ervaring mee.

Bouwjaar 2017
Zeer energiezuinige woning, Plusenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Huis met eco-materialen
A+++
Omschrijving
Bouwjaar