Gemeente Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Schouwen-Duiveland. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Nieuwbouw huis (2018) zelfvoorzienend met integraal zonnepaneeldak (150x), warmtepomp op aardwarmte voor vloerverwarming en regenwater recycling.

Bouwjaar 2018
Plusenergiewoning, Aardgasvrij, Ecowoning, Houtskeletbouw
A++++
Omschrijving

Ramen en kozijnen met Hr++ glas, muurisolatie en dakisolatie, CTA filter systeem 15 zonnepanelen, zonneboiler met 2 panelen, pellet kachel, airco, benedenhuis vloerverwarming.

Bouwjaar 1910
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Vrijstaande woning. Energielabel A. Na-isolatie van dak, muren en vloeren. HR++ glas. Warmtepomp en zonnepanelen in veldopstelling. 

Bouwjaar 1900
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

Een oud, niet te groot huis, geisoleerd, all electric met stroom van natuurlijke bronnen vlakbij.

Bouwjaar 1650
Duurzaam monument, Aardgasvrij