Gemeente Smallingerland

De gemeente Smallingerland doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Smallingerland. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Voorheen hoge energiekosten, nu duurzaam wonen met nul op de meter, Wij hebben onze woning in 2016 gekocht en compleet gerenoveerd en geisoleerd. Nu geen gebruik meer van gas.

Bouwjaar 1900
Zeer energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij
A++
Omschrijving

Standaard vrijstaand jaren zeventig huis werd in 10 jaar behoorlijk opgeknapt. Electriciteit is 100% afkomstig van 15pV en 3 winddelen (Greenchoice).

Bouwjaar 1971
Huis met eco-materialen
A+
Omschrijving

Energiezuinige vrijstaande logbouwwoning, bouwjaar 2005, gasverbruik 800-1000 m3/j, zonnepanelen 7500 kWh/j, laadpunt elektrische auto, sinds augustus ook via warmteopslagvat gedeeltelijk elektrisc

Bouwjaar 2005
Zeer energiezuinige woning
A+++
Omschrijving

Ons belangrijkste doel is om de woning in de oude stijl te laten. Die zonnepanelen en boilers komen er bij ons niet op.

Bouwjaar 1916
Energiezuinige woning
A
Omschrijving
Bouwjaar 1932
Zeer energiezuinige woning
A++