Gemeente Stichtse Vecht
De gemeente Stichtse Vecht doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Stichtse Vecht. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen! Bekijk de huizen in de regio.
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Huis begin jaren 70, goed geïsoleerd waarvan de belangrijkste ramen met HR++ drielaagsglas. Met 7 zonnepanelen geïnstalleerd in 2013 op west-zuidwest.
De gehele woning is van binnenuit geïsoleerd met 60 mm. Resol Schuim (Rc. 3.0) , glas vervangen door HR++ glas, Tozon vloerisolatie, zoveel als mogelijk luchtdicht maken.
De woning is extra geïsoleerd met behulp van TonZon voor de begane grond vloer en dak. De zonnepanelen zijn geplaatst in 2010. Sinds 2015 is er een renovent warmteterugwinningsventilatie.
16 zonnepanelen op het westen, spouwisolatie, dakisolatie, dubbel glas HR++, optimaal gebruik daglicht, diverse besparingen op stroom
Hoek woning in voormalig bedrijfspand (houtzagerij en opslag van aannemer, 2002), totaal 350 m2 en ca 1100 m3 inhoud.
Kleine boerderij, duurzaam gerenoveerd in 2015. Heel veel hergebruik.
De positionering van de woning houdt rekening met het omringende landschap.
Het gaat om een boerderijtje uit circa 1700 dat we op dit moment duurzaam renoveren en restaureren. We streven naar een mooi, comfortabel, gezond en duurzaam huis.
Een vrijstaand huis gebouwd rond 1930. In 2014 is het bestaande huis volledig ecologisch en bouwbiologisch verbouwd.
Wij hebben ons huis gekocht in 2012. Vanaf 2014 zijn we begonnen met verduurzamen door energie te gaan besparen (van 3500 kWh naar 2500 kWh).
Het betreft een simpele rijtjeswoning (tussenwoning) waarbij de volgende maatregelen genomen zijn:
-warmtepomp
-zonnepanelen
-groen dak