Gemeente Terschelling

De gemeente Terschelling doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route samen met de andere Friese gemeenten. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen op Terschelling. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Het betreft de ambtswoning van de Burgemeester van Terschelling.

Bouwjaar 2015
Nulenergiewoning
Omschrijving
Bouwjaar 1973
A
Omschrijving

Energiezuinige tussenwoning uit 1921 met o.a.

- Dak- en vloerisolatie
- Vloerverwarming
- Dubbel glas

Bouwjaar 1921
Zeer energiezuinige woning
Omschrijving

Het is een oud boerderijtje met een woning en recreatieappartement met een zomerhuisje in de tuin.

Bouwjaar 1885
Omschrijving

Standaard seniorenwoning geïsoleerd, voorzien van PVT-panelen, PV-panelen en warmtepomp: installatie voor warmte, warm water en energie. Max 7,6 Wp

Bouwjaar 1985
D
Omschrijving

De woning bestaat uit twee delen. Eén deel is een monument gebouwd in 1800, het andere deel is gebouwd in 1900. Beide woningen zijn intern verbouwd, de één eerder dan de ander.

Bouwjaar 1800
Duurzaam monument
Omschrijving

Gemeentehuis bestaat uit een oudbouw gedeelte dat is gebouwd in 1953. In 2007 is de oudbouw gerenoveerd en is er een nieuwbouw gedeelte aangebouwd.

Bouwjaar