Gemeente Voorst

De gemeente Voorst doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning of pand voor meer informatie. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Voorst. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Duurzame woning Damastbloem 16, Twello

Bouwjaar 2015
Zeer energiezuinige woning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij
A++
Omschrijving

Wij wonen in een boerderij, die rond 1800 gebouwd is. We wonen in het voorhuis en boven, de deel gebruiken we als werkplaats. 

Bouwjaar 1800
Woonboerderij, Energiezuinige woning
Omschrijving

Vrijstaande woning met CV installatie,lage temperatuur. Infro rood verwarming in woonkamer en 25 zonnepanelen op ZO.

hybride WP

Bouwjaar 1983
Energiezuinige woning
Omschrijving

We hebben dit huis in 2015 gekocht en hebben het huis en de bijbehorenden gebouwen (bijgebouw en een lostaand huisje dat nu als atelier / logeer ruimte wordt gebruikt) gerenoveerd, Hierbij zijn sle

Bouwjaar 1930
Nulenergiewoning
Omschrijving

Ik heb een vrijstaand huis in 2018 voorzien van

.* 16 zonnepanelen

* vloerverwarming in woning,keuken, hal en badkamer

Bouwjaar 1979
Energiezuinige woning
C
Omschrijving

Inmiddels gasloze nul-energie-rekening-woning uit begin jaren 30 met massieve (steens) muren en ecologische tuin. Energiezuinig geisoleerd in 2012-2014 met ecologische isolatiematerialen.

Bouwjaar 1928
Zeer energiezuinige woning, Aardgasvrij, Huis met eco-materialen
Omschrijving

Jaren '70 woning met o.a

- Dakisolatie binnenkant
- Vloerisolatie
- Kruipruimte/ kelderisolatie
- Isolerende beglazing
 

Bouwjaar 1973
Omschrijving

spouw muur isolatie in een bestaande woning aangebracht

Bouwjaar 1964
Omschrijving

Op een mooie plek in het landelijk gebied tussen Deventer en Twello is een woonhuis met werkruimte op basis van bouwbiologische uitgangspunten en Feng Shui gebouwd.

Bouwjaar 2019
Energiezuinige woning, Zeer energiezuinige woning, Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij, Ecowoning, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw, Strobalenbouw
A+++
Omschrijving

Toen wij het huis in het voorjaar van 2014 betrokken wisten we dat er best wat aan het huis moest gebeuren  op het gebied van duurzaamheid.

Bouwjaar 1937
Omschrijving

Energiezuinige jaren '60 woning

Bouwjaar 1962
Energiezuinige woning
Omschrijving

Vrijstaande villa met rietendak. Bij de verbouwing in 2008 is zoveel mogelijk met duurzame damp-open materialen zoals Pavatex en leem gewerkt.

Bouwjaar 1926
Energiezuinige woning
A
Omschrijving

De woning is gebouwd in 1973 en deze hebben wij in 2016 verbouwd. Alles geïsoleerd in 2016, in 2018 zonnepanelen geplaatst en 2019 een warmtepomp geïnstalleerd. 

Bouwjaar 1973
Zeer energiezuinige woning, Aardgasvrij
A+