Thematours

Wil je meer weten over een bepaald type huis of over hoe een maatregel is toegepast in een woning? Dan kun je in het voorjaar deelnemen aan een thematour. Een huiseigenaar geeft vanuit eigen ervaring uitleg over een bepaald thema of type woning, en is er genoeg ruimte om vragen te stellen. De thematours 2021 vonden online plaats tussen 22 maart en 17 april. Bekijk de terugblik >

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe thematours? Geef je interesse door en ontvang een uitnodiging als er een thematour in jouw buurt plaatsvindt. 

 

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

Vergroot uw zoekgebied of geef uw interesse door

 

Eerdere thematours

Hieronder vind je een overzicht van de eerdere thematours in Nederland.

 

Thematour
Beverwijk
Historische woning verduurzamen, Beverwijk
Omschrijving

De huiseigenaar wilde dit oude pand graag klaar maken voor de toekomst. Het huis heeft een hybride warmtepomp, balansventilatie met warmteterugwinning en er is gewerkt met ecologische materialen. Tijdens de thematour deelt zij graag hoe zij het verbouwproces aanpakte, het contact met de aannemers en de keuzes die zij maakte. Van harte welkom! 

25 april 2021 14:00
Thematour
Sint Maartensvlotbrug
Isolatie en hybride warmtepomp, Sint Maartensvlotbrug
Omschrijving

Hoe kun je flink besparen op je energierekening in een jaren '70-woning? Door te isoleren, in combinatie met een hybride warmtepomp en zonnepanelen. In deze thematour laat de huiseigenaar zien hoe zij dat heeft aangepakt, met onder meer isolatie van spouw, vloer, dak en de eensteense garagemuur. Van harte welkom!

15 april 2021 19:30
Thematour
Ede
Stap voor stap verduurzamen, Ede
Omschrijving

Deze huiseigenaren zetten binnen hun budget al veel stappen richting een klimaatneutraal huis. Het begon met triple glas, isolatie en een uitbouw met groendak, later volgde een hybride warmtepomp en kortgeleden een elektrische auto. Zij delen graag hun verhaal!

15 april 2021 19:30
Thematour
Ridderkerk
Aardgasvrij met een lucht/water-warmtepomp, Ridderkerk
Omschrijving

Dit jaren ’80-huis is aardgasvrij en bijna energieneutraal. Benieuwd hoe een warmtepomp of -boiler werkt, en hoe je het juiste vermogen voor jouw huis bepaalt? Deze huiseigenaar vertelt hier uitgebreid over, welkom!

14 april 2021 19:30
Thematour
Bunnik
Op weg naar aardgasvrij, Bunnik
Omschrijving

De huiseigenaren willen met hun jaren '70-woning van het gas af. Tijdens de thematour delen zij over hun keuzes voor maximale isolatie, plafondverwarming en toch nog een gasgestookte cv. Ook geven zij inzicht in gemaakte kosten, wat er bij komt kijken en de interactie met de buurt. Van harte welkom!

14 april 2021 19:30

Ideeën thematour doorgeven

 

Interesse thematour doorgeven

Geef aan ons door in welk thema jij geïnteresseerd bent. Dan proberen wij een tour met dit thema in jouw buurt daadwerkelijk te organiseren. Meer informatie >