Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Een eengezinswoning uit 1991, ik ben de eerste eigenaar. Heb altijd al zuinig omgegaan met energie maar wist niets van de energiezuinigheid van mijn huis.
De tussenwoning uit 1989 is voorzien van vloerverwarming in de huiskamer, inductiekookplaat, eenentwintig zonnepanelen, een Panasonic lucht/water warmtepomp, infrarood panelen in bad- en werkkamer
2 onder 1 kap woning uit 1984 Aardgas-vrije woning met 49 zonnepanelen , warmtepomp lucht/water, luchtverwarming, warmtepomp boiler, inductiekookplaat, 0euro energiekosten per maand, krijgen zelfs
Energiezuinige tussenwoning uit 1974 met
Vrijstaande woning uit 1981 met dak- wand- spouw- en vloerisolatie, drievoudig glas en zonnepanelen
Eerste nul-energiewoning van Nederland, 65% van het watergebruik is regenwater.
Woning is onderdeel een energiezuinig, milieuvriendelijk en mensvriendelijk project dat in 1996 in eigen beheer van de bewoners is ontwikkeld en uitgevoerd.
Woning is vrijstaand, heeft gemetselde muren en een rieten kap. Is geïsoleerd volgens het bouwbesluit 1991. Eind 2018 is een warmtepomp water/water geïnstalleerd.
Boerderij van ongeveer 1900, aan het water, op een eilandje, alleen bereikbaar per boot (bijv Kleine Giethoorn café roeiboten).
Ons huis is uit 2003, en destijds al prima geisoleerd, verwarmd met vloerverwarming en voorzien van een warmte-terugwininstallatie.
Vrijstaande woning uit 1980 met lage temperatuurverwarming, zonneboiler, warmtepomp en pv panelen.
Gasloze hoekwoning uit 1870 met o.a.
- Dak-, gevel- en vloerisolatie
- Zonnepanelen
- Infraroodverwarming
Bouwjaar 1991, oorspronkelijk energielabel C, nu A+
Enkele maatregelen zijn: zonnepanelen (14 Oost, 13 West), naisolatie dak, douche-WTW, LTV-verwarming, Co2-ventilatie
In 2021 Opgeleverd, een energieneutraal en ecologisch gebouwde houtskelet vrijstaande woning, met 20 zonnepanelen en 10 PVT panelen, warmtepomp en balansventilatie met warmteterugwin.
Energie neutrale woning met triple glas en lucht/water warmtepomp en 24 zonnepanelen
Drie jaar geleden hebben we een oude arbeiderswoning van 1905 gekocht.
Gebouwd in 1996. Vrijstaande woning. Gasbeton muren. Dubbele beglazing. Luchtverwarming. Uitbouw gerealiseerd in 2006.
Belangrijkste getroffen maatregelen: Geinstalleerd 12 zonnepanelen, Warmtepompboiler, Domotica, Ledverlichting, Vloerverwarmingschakelaar.
Hoekwoning op dubbel perceel. Met aanbouw, dubbele garage; aangebouwde werkplaats. Ervoor grote carport.
Zon-Voltaisch en thermisch systeem, Ventilatie, isolatie,regenwaterbenutting
Het hoekhuis is voorzien van spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbele beglazing HR++, zonnepanelen, vloerverwarming met pompschakelaar.
Duurzame verbouwing van een hoekwoning uit 1978. Vloer, wanden en dak voorzien van isolatie. Warmtepomp geplaatst in combinatie met een zonneboiler voor de warm water voorziening en verwarming.
Tussenwoning uit 1972, sinds 2015 met A+label (aanvankelijk D).
Wij hebben in 2019 een tussenwoning uit begin jaren '70 gekocht.
Het betreft hier 2 vrijstaande woningen. Een verbouwde bestaande woning uit 1965 en een nieuwbouw houtskeletbouw woning. Beide woningen zijn aardgasvrij.
Belangrijkste maatregelen:
Onze woning is een hoekwoning uit 1955 met een oppervlak van circa 108m2. We wonen sinds 2006 in deze woning en hebben al veel verbouwd.
Mijn woning is sinds kort gasloos doormiddel van 26 zonnepanelen en een warmtepomp
Vrijstaand huis jaren '60 verbouwd tot nul-op-de-meter
Passief woning, volledig in EPS gebouwd met houtskelet. Zonnepanelen, WTW, warmteponp, Led, zonneboiler, vloerverwarming, hele dikke buitenschil. RC=9, Douche WTW's, domotica.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
- 1 van 4
- volgende ›
De locaties worden geladen...