Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Woning is onderdeel een energiezuinig, milieuvriendelijk en mensvriendelijk project dat in 1996 in eigen beheer van de bewoners is ontwikkeld en uitgevoerd.
Woning is vrijstaand, heeft gemetselde muren en een rieten kap. Is geïsoleerd volgens het bouwbesluit 1991. Eind 2018 is een warmtepomp water/water geïnstalleerd.
Gasloze hoekwoning uit 1870 met o.a.
- Dak-, gevel- en vloerisolatie
- Zonnepanelen
- Infraroodverwarming
Boerderij van ongeveer 1900, aan het water, op een eilandje, alleen bereikbaar per boot (bijv Kleine Giethoorn café roeiboten).
Gebouwd in 1996. Vrijstaande woning. Gasbeton muren. Dubbele beglazing. Luchtverwarming. Uitbouw gerealiseerd in 2006.
Belangrijkste getroffen maatregelen: Geinstalleerd 12 zonnepanelen, Warmtepompboiler, Domotica, Ledverlichting, Vloerverwarmingschakelaar.
Hoekwoning op dubbel perceel. Met aanbouw, dubbele garage; aangebouwde werkplaats. Ervoor grote carport.
Zon-Voltaisch en thermisch systeem, Ventilatie, isolatie,regenwaterbenutting
Een eengezinswoning uit 1991, ik ben de eerste eigenaar. Heb altijd al zuinig omgegaan met energie maar wist niets van de energiezuinigheid van mijn huis.
Vrijstaande woning uit 1981 met dak- wand- spouw- en vloerisolatie, drievoudig glas en zonnepanelen
De tussenwoning uit 1989 is voorzien van vloerverwarming in de huiskamer, inductiekookplaat, eenentwintig zonnepanelen, een Panasonic lucht/water warmtepomp, infrarood panelen in bad- en werkkamer
Eerste nul-energiewoning van Nederland, 65% van het watergebruik is regenwater.
Wij hebben in 2019 een tussenwoning uit begin jaren '70 gekocht.
2 onder 1 kap woning uit 1984 Aardgas-vrije woning met 49 zonnepanelen , warmtepomp lucht/water, luchtverwarming, warmtepomp boiler, inductiekookplaat, 0euro energiekosten per maand, krijgen zelfs
Vrijstaand huis jaren '60 verbouwd tot nul-op-de-meter
Jaren-'30-woning, even buiten centrum van Leiden, in relatief groene wijk met 'beschermd stadsgezicht'.
Maatregelen o.a.:
- 16 zonnepanelen
De woning bestaat uit een stenen onderbouw met daarop een bovenbouw / kap van houtskeletbouw. De meeste draairamen zijn voorzien van driedubbele beglazing.
Op weg van G-label naar A-label. De woning is uit 1938. Sinds 1981 is er [al] spouwuurisolatie.Tussen 1981 en 2012 is in drie fasen het dak geisoleerd en zijn de voor/achterdakkapellen geisoleerd.
Mijn woning is sinds kort gasloos doormiddel van 26 zonnepanelen en een warmtepomp
Hoekhuis uit de jaren 50, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zolderisolatie, kleine maatregelen en zonnepanelen. We hebben volgend jaar een beter energielabel.
We hebben in februari 2018 dit hoekhuis (bouwjaar ca. 1905) gekocht en zijn sindsdien bezig met de renovatie ervan. We proberen het huis zo energiezuinig (liefst energieneutraal) te maken.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
Energiezuinige tussenwoning uit 1974 met
Huurhuis in een beschermd stadsgezicht waar zelf zonnepanelen zijn aangebracht.
Bij grootschalige verbouwing energiezuinig gemaakt.
Zelfontworpen woning met verwarming door middel van hoog rendement houtkachel, pelletkachel en zonnecollectoren
Vide woning. Hypermodern herenhuis te Nieuw Leyden.
Bouwjaar 1991, oorspronkelijk energielabel C, nu A+
Enkele maatregelen zijn: zonnepanelen (14 Oost, 13 West), naisolatie dak, douche-WTW, LTV-verwarming, Co2-ventilatie
Zeer ruimtelijke, moderne drielaags tussenwoning op een zelfbouwkavel. Ontworpen en gebouwd volgens de passiefhuisprincipes en overige energiebesparende en energieopwekkende maatregelen:
Jaren 70 woning die bij de aankoop in 2010 geheel is geisoleerd met o.a. Tonzon, HR++ glas en dakisolatie. Een jaar later is er een dakopbouw geplaatst met twee zonnepanelen.
- 1 van 4
- volgende ›
De locaties worden geladen...