Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Houten woonark uit 1975. Verhogen isolatiewaarde muren. Verlaagd plafondisolatie van benedenverdieping. Vloerisolatie. 5 Zonnepanelen dekken mijn jaarverbruik.
Ons vrijstaande woonhuis is uit 2002. Aangezien de cv-ketel einde levensduur was hebben we besloten om een gasloze opwekking toe te passen.
We wonen in een monumentaal boerderijtje in de Hoef. In de afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met de renovatie. Inmiddels is de thermische schil op orde en zijn we van het gas af.
Woonhuis uit 1990 voorzien van warmtepomp met bodemwisselaars, zonnepanelen, zonnecollectoren en een elektrische auto.
Vrijstaande houtskeletbouwwoning. Afgewerkt met Red Cedar. WTW, aardwarmtepomp, aardgasvrij, zonneboiler en zonnepanelen.
Een boerderij uit 1721 opnieuw opgebouwd in 1871 en geheel gerenoveerd in 1998 naar passief huis met toen 160 m2 zonnepanelen en sinds 1998 energie positief.
Vrijstaande bungalow uit 1973. De bungalow is aardgasvrij, er zit isolatie onder de vloer en op het dak.
Kleine boerderij, duurzaam gerenoveerd in 2015. Heel veel hergebruik.
Woning uit 1980 met onder andere zonnepanelen en een Nibe lucht/water warmtepomp. De woning is door de maatregelen stil, fris en zeer comfortabel geworden!
Het gaat om een boerderijtje uit circa 1700 dat we op dit moment duurzaam renoveren en restaureren. We streven naar een mooi, comfortabel, gezond en duurzaam huis.
De positionering van de woning houdt rekening met het omringende landschap.
Energie neutrale woning met triple glas en lucht/water warmtepomp en 24 zonnepanelen
Woning is een voormalige werkplaats. Lichtstraat in het dak. 32 zonnepanelen. Geen gas. Warmtepomp. Pelletkachel.
In 2021 Opgeleverd, een energieneutraal en ecologisch gebouwde houtskelet vrijstaande woning, met 20 zonnepanelen en 10 PVT panelen, warmtepomp en balansventilatie met warmteterugwin.
Duurzame sociale huurwoning met ventilatieretour warmtepomp en vloerverwarming, zonnepanelen en goede isolatie.
Huis begin jaren 70, goed geïsoleerd waarvan de belangrijkste ramen met HR++ drielaagsglas. Met 7 zonnepanelen geïnstalleerd in 2013 op west-zuidwest.
Semi vrijstaande karakteristieke woning uit 1903, niet onderheid op veengrond / op dijklichaam, wat we volgens cradle to cradle principe isoleren.
16 zonnepanelen op het westen, spouwisolatie, dakisolatie, dubbel glas HR++, optimaal gebruik daglicht, diverse besparingen op stroom
Wij hebben ons huis gekocht in 2012. Vanaf 2014 zijn we begonnen met verduurzamen door energie te gaan besparen (van 3500 kWh naar 2500 kWh).
In totaal heb ik de beschikking over 23 panelen. De eerste vijf waren voor het electriciteitsverbruik in huis. De volgende zes voor mijn electrische auto. Toen nog vier voor de warmtepomp.
De verbouwing (duurzame aanbouw ) is af .Door de verbouwing zijn we van Energie label F naar A gegaan , voor het hele huis.
Woning met houtskelet met o.a.
- Vloerverwarming
- Zonnepanelen
- Natuurlijke ventilatie
De woning is extra geïsoleerd met behulp van TonZon voor de begane grond vloer en dak. De zonnepanelen zijn geplaatst in 2010. Sinds 2015 is er een renovent warmteterugwinningsventilatie.
Hoek woning in voormalig bedrijfspand (houtzagerij en opslag van aannemer, 2002), totaal 350 m2 en ca 1100 m3 inhoud.
Een vrijstaand huis gebouwd rond 1930. In 2014 is het bestaande huis volledig ecologisch en bouwbiologisch verbouwd.
Ons huis is uit 2003, en destijds al prima geisoleerd, verwarmd met vloerverwarming en voorzien van een warmte-terugwininstallatie.
Onze woning is een semi-bungalow (met zolder), gebouwd in 1969. De belangrijkste maatregelen tot nu toe zijn: het dak en de houten vloeren hebben we zelf geïsoleerd.
Ons huis is een hoekhuis uit 1953 met twee verdiepingen, een zolder, tuin en een schuur. Het huis heeft een volume van circa 345 m3 en een oppervlakte van het perceel is 102 m2.
Monumentale woning uit 1927, met oorlogsverleden (kogelgaten in buitenmuren). Glas-in-lood ramen, lees: uitdaging, gehele benedenverdieping.
Belangrijkste maatregelen:
- 1 van 4
- volgende ›
De locaties worden geladen...