Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Wij hebben tijdens een grote verbouwing van ons huis alle radiatoren op de begane grond verwijderd en vloerverwarming aangelegd. Deze wordt verwarmd met behulp van een warmtepomp op aardwarmte.
Gasloos met pelletkachel en elektrische dekens
Ventilatie
Isolatie daken
Daglicht en ventilatie deel 2
Wij hebben een tussenwoning uit 1969. Isolatie van de spouwmuur met piepschuimparels. Isolatie van de vloer (kruipruimte) met pir. Isolatie van de zolder, ook met pir. Zonnepanelen. Warmtepomp.
Ik ben Antoine Maartens en mijn vrouw en ik wonen in Edam. Mijn kinderen zijn reeds het huis uit, maar zijn nog menigmaal over de vloer.
Mijn huis uit 1930 bewoon ik sinds 2014. Vlak nadat ik er kwam wonen heb ik de gasaansluiting weg laten halen. Nu verwarm ik mijn woning met infrarood vloerverwarming.
Verschillende type zonnepanelen: kristallijnen panelen, dunne film, blauwe/zwarte, overkapping bestaand uit zonnepanelen
Naast een zonnestroominstallatie van 12.000kWh (60 panelen) zijn 2 warmtepompen geïnstalleerd. Wij zijn begonnen met een lucht-/luchtpomp voor luchtverwarming en airco.
Hoekwoning uit 1926 die in de loop der tijd is gemoderniseerd en energiezuiniger is gemaakt met:
- Kunstof kozijnen voorzien van HR glas
- Dakisolatie
2 onder 1 kap woning uit 1992
Mijn zoon heeft het voormalige Groene Kruis gebouw gekocht.
Het is een gelijkvloer pandje met een oppervlakte van ruim 90 m2.
ik ben zelf installateur en ik heb sinds kort zelf 17 zonnenpanelen van 300wattpiek geplaatst
Vrijstaande woning van het type jaren 30 woning gebouwd in 1999.
Twee onder een kap-woning met voorkant op het zuid-westen.
Januari 2020 is onze woning van het gas af gegaan. We hebben een bodem/water warmtepomp die voor de verwarming in ons huis zorgt en voor het warm water.
Wij wonen sinds een jaar in dit huis. Een van de redenen dat we dit huis hebben gekocht is het sedumdak. Een sedumdak heeft veel energie voordelen:
Energiezuinige hoekwoning met o.a.
- Zonnepanelen
- HR ketel
Onze nieuwbouwwoning is nog in aanbouw, de (af)bouw doen wij volledig zelf. Kernwoorden voor onze woning zijn: duurzaam, gasloos, licht, minimalistisch, hout.
NOM woning, lucht-water warmtepomp, buffervat van 500l + 2 boilers, 48 zonnepanelen, ventilatie met CO2 regeling, UV-C desinfectie warmwat
De woning wordt verwarmd, gekoeld en (balans) geventileerd middels een klimaatvloer. Opwekking van warmte tbv de vloerverwarming en warmtapwater komt van een zonneboiler systeem van 1000 liter.
Onze woning is in de loop der laatste jaren gemoderniseerd/geisoleerd en voorzien van HR++glas. Op de woning staan 24 zonnepanelen en 4 zonneboiler platen.
Woning 2 onder een kap .Bouwjaar 1952 Woning voorzien van HR++ glas Gevels geisoleerd Dakkapel er af voor zien van PV luchtwaterwarmtepomp
Eerste stap naar echt duurzaam bouwen. waar naast energie ook materiaal en constructie zuinigheid in het ontwerp zijn mee genomen.
Zonnepanelen op een sedum dak, vloerisolatie (schelpen), lekke ramen vervangen door HR++-glas en een tegelkachel voor de verwarming van de benedenverdieping.
Onze woning uit 2000 is inmiddels geheel energie neutraal en voorzien van vele zonnepanelen en zonneboilers en een warmtepomp voor verwarming, huishoudelijkgebruik en elektrische auto en elektrisch
De woning is van 1968 en was totaal niet energiezuinig. Wij hebben de woning totaal gestript incl. de buitengevels.
Vrijhuis - Zelfbouw. Eigenlijk wilde we een huisje kopen en opknappen/renoveren tot passiefhuis. Uiteindelijk vonden we een mooie kavel en hebben wij besloten iets helemaal zelf te bouwen.
A++isolatie Warmte hybrid systeem 27 zonnepanelen.
Ons huis is een klassieke stolpboerderij van 1.300m3 inhoud.
Vrijstaand huis uit de jaren 60, die we hebben verbouwd tot een gasloze energiepositieve woning.
- 1 van 3
- volgende ›
De locaties worden geladen...