Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Wij jonge mensen hadden nog niet veel ervaring met verbouwen. Met advies van een aannemer en ervaren kennissen hebben we zelf verbouwd.
Sinds november 2017 zijn wij de eigenaars van deze hoekwoning uit de 60er jaren.
Ons huis is een hoekhuis uit 1953 met twee verdiepingen, een zolder, tuin en een schuur. Het huis heeft een volume van circa 345 m3 en een oppervlakte van het perceel is 102 m2.
Het betreft hier 2 vrijstaande woningen. Een verbouwde bestaande woning uit 1965 en een nieuwbouw houtskeletbouw woning. Beide woningen zijn aardgasvrij.
Belangrijkste maatregelen:
Onze woning is een hoekwoning uit 1955 met een oppervlak van circa 108m2. We wonen sinds 2006 in deze woning en hebben al veel verbouwd.
16 zonnepanelen op het westen, spouwisolatie, dakisolatie, dubbel glas HR++, optimaal gebruik daglicht, diverse besparingen op stroom
De verbouwing (duurzame aanbouw ) is af .Door de verbouwing zijn we van Energie label F naar A gegaan , voor het hele huis.
Vrijstaand huis jaren '60 verbouwd tot nul-op-de-meter
Het betreft een simpele rijtjeswoning (tussenwoning) waarbij de volgende maatregelen genomen zijn:
-warmtepomp
-zonnepanelen
-groen dak
De gehele woning is van binnenuit geïsoleerd met 60 mm. Resol Schuim (Rc. 3.0) , glas vervangen door HR++ glas, Tozon vloerisolatie, zoveel als mogelijk luchtdicht maken.
Hoekhuis uit de jaren 50, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zolderisolatie, kleine maatregelen en zonnepanelen. We hebben volgend jaar een beter energielabel.
In totaal heb ik de beschikking over 23 panelen. De eerste vijf waren voor het electriciteitsverbruik in huis. De volgende zes voor mijn electrische auto. Toen nog vier voor de warmtepomp.
De locaties worden geladen...