Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Ons huis is uit 2003, en destijds al prima geisoleerd, verwarmd met vloerverwarming en voorzien van een warmte-terugwininstallatie.
Energiezuinige tussenwoning uit 1974 met
We wonen in een monumentaal boerderijtje in de Hoef. In de afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met de renovatie. Inmiddels is de thermische schil op orde en zijn we van het gas af.
2 onder 1 kap woning uit 1984 Aardgas-vrije woning met 49 zonnepanelen , warmtepomp lucht/water, luchtverwarming, warmtepomp boiler, inductiekookplaat, 0euro energiekosten per maand, krijgen zelfs
De tussenwoning uit 1989 is voorzien van vloerverwarming in de huiskamer, inductiekookplaat, eenentwintig zonnepanelen, een Panasonic lucht/water warmtepomp, infrarood panelen in bad- en werkkamer
Een eengezinswoning uit 1991, ik ben de eerste eigenaar. Heb altijd al zuinig omgegaan met energie maar wist niets van de energiezuinigheid van mijn huis.
Wij jonge mensen hadden nog niet veel ervaring met verbouwen. Met advies van een aannemer en ervaren kennissen hebben we zelf verbouwd.
Zie onderaan deze tekst onze toelichting op de afname van het energieverbruik!
Onze woning is gebouwd in 1975, net na de energiecrisis van 1973. De bouwtekeningen waren al klaar en zijn op onderdelen nog iets gewijzigd. Zo kwam er beneden dubbel glas.
Geisoleerde woning met zonnepanelen, zonneboiler en groententuin aan huis.
Bouwjaar 1991, oorspronkelijk energielabel C, nu A+
Enkele maatregelen zijn: zonnepanelen (14 Oost, 13 West), naisolatie dak, douche-WTW, LTV-verwarming, Co2-ventilatie
In 1995 is deze woning gebouwd in een duurzaam project. Echter wat toen al duurzaam was kan nu worden verbeterd. Mijn eerste doelstelling was het verlagen van het electriciteitsverbruik.
Houtenskeletbouw woning, zonder gasaansluiting.
Woning is onderdeel een energiezuinig, milieuvriendelijk en mensvriendelijk project dat in 1996 in eigen beheer van de bewoners is ontwikkeld en uitgevoerd.
Passieve woonboerderij in aanbouw.
Dit dubbel woonhuis wordt opgetrokken met het monolitisch bouwsysteem van Wolf-Thermo-Module.
Tussenwoning uit 1972, sinds 2015 met A+label (aanvankelijk D).
Huis begin jaren 70, goed geïsoleerd waarvan de belangrijkste ramen met HR++ drielaagsglas. Met 7 zonnepanelen geïnstalleerd in 2013 op west-zuidwest.
Belangrijkste getroffen maatregelen: Geinstalleerd 12 zonnepanelen, Warmtepompboiler, Domotica, Ledverlichting, Vloerverwarmingschakelaar.
Ons huis is een grachtenpand uit 1753 en van het gas af. Door middel van achterzetramen stevige isolatie, ventilatie en 330 m2 vloerverwarming is de zaak redelijk duurzaam.
Wij hebben in 2019 een tussenwoning uit begin jaren '70 gekocht.
Wij hebben ons huis gekocht in 2012. Vanaf 2014 zijn we begonnen met verduurzamen door energie te gaan besparen (van 3500 kWh naar 2500 kWh).
Mijn woning is sinds kort gasloos doormiddel van 26 zonnepanelen en een warmtepomp
I 1984 kwamen we hier wonen (bouwjaar 1974). Gasverbruik was 2.500 m3 en nu 500 m3, elektra was 1.500 kWh en nu minus 1.500 kWh na saldering opbrengst zonnepanelen.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
Het betreft een simpele rijtjeswoning (tussenwoning) waarbij de volgende maatregelen genomen zijn:
-warmtepomp
-zonnepanelen
-groen dak
De gehele woning is van binnenuit geïsoleerd met 60 mm. Resol Schuim (Rc. 3.0) , glas vervangen door HR++ glas, Tozon vloerisolatie, zoveel als mogelijk luchtdicht maken.
Ons huis is een split-level woning uit 1977. Het huis heeft diverse balkons met veel glas.
Semi vrijstaande karakteristieke woning uit 1903, niet onderheid op veengrond / op dijklichaam, wat we volgens cradle to cradle principe isoleren.
- 1 van 2
- volgende ›
De locaties worden geladen...