Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Energie neutrale woning met triple glas en lucht/water warmtepomp en 24 zonnepanelen
In 2021 Opgeleverd, een energieneutraal en ecologisch gebouwde houtskelet vrijstaande woning, met 20 zonnepanelen en 10 PVT panelen, warmtepomp en balansventilatie met warmteterugwin.
Vrijstaande houtskeletbouwwoning. Afgewerkt met Red Cedar. WTW, aardwarmtepomp, aardgasvrij, zonneboiler en zonnepanelen.
We wonen in een monumentaal boerderijtje in de Hoef. In de afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met de renovatie. Inmiddels is de thermische schil op orde en zijn we van het gas af.
Woonhuis uit 1990 voorzien van warmtepomp met bodemwisselaars, zonnepanelen, zonnecollectoren en een elektrische auto.
2 onder 1 kap woning uit 1984 Aardgas-vrije woning met 49 zonnepanelen , warmtepomp lucht/water, luchtverwarming, warmtepomp boiler, inductiekookplaat, 0euro energiekosten per maand, krijgen zelfs
Drie jaar geleden hebben we een oude arbeiderswoning van 1905 gekocht.
De tussenwoning uit 1989 is voorzien van vloerverwarming in de huiskamer, inductiekookplaat, eenentwintig zonnepanelen, een Panasonic lucht/water warmtepomp, infrarood panelen in bad- en werkkamer
Duurzame verbouwing van een hoekwoning uit 1978. Vloer, wanden en dak voorzien van isolatie. Warmtepomp geplaatst in combinatie met een zonneboiler voor de warm water voorziening en verwarming.
Woning is een voormalige werkplaats. Lichtstraat in het dak. 32 zonnepanelen. Geen gas. Warmtepomp. Pelletkachel.
Wij jonge mensen hadden nog niet veel ervaring met verbouwen. Met advies van een aannemer en ervaren kennissen hebben we zelf verbouwd.
Sinds november 2017 zijn wij de eigenaars van deze hoekwoning uit de 60er jaren.
Zie onderaan deze tekst onze toelichting op de afname van het energieverbruik!
Onze woning is gebouwd in 1975, net na de energiecrisis van 1973. De bouwtekeningen waren al klaar en zijn op onderdelen nog iets gewijzigd. Zo kwam er beneden dubbel glas.
Boerderij van ongeveer 1900, aan het water, op een eilandje, alleen bereikbaar per boot (bijv Kleine Giethoorn café roeiboten).
In 2012 gebouwd, beter dan energieneutrale woning.
Voorzien van warmtepomp, driedubbel glas, zonnepanelen, goede vloer-, wand- en dakisolatie.
Woning is vrijstaand, heeft gemetselde muren en een rieten kap. Is geïsoleerd volgens het bouwbesluit 1991. Eind 2018 is een warmtepomp water/water geïnstalleerd.
Huis (2016) met ondere andere warmtepomp, zonnepanelen, regenwateropvang, klimaatkas, duurzame bouwmaterialen, douche wtw, energieleverend en zonder gasaansluiting.
Gasloze hoekwoning uit 1870 met o.a.
- Dak-, gevel- en vloerisolatie
- Zonnepanelen
- Infraroodverwarming
Vrijstaande bungalow uit 1973. De bungalow is aardgasvrij, er zit isolatie onder de vloer en op het dak.
Het betreft hier 2 vrijstaande woningen. Een verbouwde bestaande woning uit 1965 en een nieuwbouw houtskeletbouw woning. Beide woningen zijn aardgasvrij.
Belangrijkste maatregelen:
Het gaat om een boerderijtje uit circa 1700 dat we op dit moment duurzaam renoveren en restaureren. We streven naar een mooi, comfortabel, gezond en duurzaam huis.
Passieve woonboerderij in aanbouw.
Dit dubbel woonhuis wordt opgetrokken met het monolitisch bouwsysteem van Wolf-Thermo-Module.
De positionering van de woning houdt rekening met het omringende landschap.
Passief woning, volledig in EPS gebouwd met houtskelet. Zonnepanelen, WTW, warmteponp, Led, zonneboiler, vloerverwarming, hele dikke buitenschil. RC=9, Douche WTW's, domotica.
Onze woning is een hoekwoning uit 1955 met een oppervlak van circa 108m2. We wonen sinds 2006 in deze woning en hebben al veel verbouwd.
Ons huis is een grachtenpand uit 1753 en van het gas af. Door middel van achterzetramen stevige isolatie, ventilatie en 330 m2 vloerverwarming is de zaak redelijk duurzaam.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
Het betreft een simpele rijtjeswoning (tussenwoning) waarbij de volgende maatregelen genomen zijn:
-warmtepomp
-zonnepanelen
-groen dak
- 1 van 2
- volgende ›
De locaties worden geladen...