Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
De woning is een oude boerderij die volledig is gestript. Alleen de fundering en de muren zijn behouden bij de renovatie.
Wij hebben een vrijstaand herenhuis uit 1901.
Wat wij hebben gedaan t.a.v. de duurzaamheid zijn:
Woning uit 1920. Dak, vloer en spuw zijn geisoleerd. Glas vervangen door HR++-glas. Op het dak bevinden zonnecollectoren (warm water) en zonnepanelen voor de elektriciteit.
Bij de aankoop van de woning was er geen energie, water en gasaansluiting aanwezig. Daarom hebben we besloten geen gas te nemen en voor een andere bron van verwarming te kiezen.
Duurzaam wonen in een gemeentelijk monument, kan dat? Wij hebben de uitdaging opgepakt. Wij wonen in het voormalige gebouw van het laboratorium voor landbouwscheikunde in Wageningen.
Genomen maatregelen in een jaren 30 woning:
- Isoleren met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, oa Schapenwol, Metiss en Hennep
- Douche WTW
Rijksmonument, rond 1600 herbouwd, gewelven kelders uit 14e eeuw.
Jaren-30 woning, tussenwoning, kelder-beganegrond-1e verdieping (dak begint hier), zolder met zolderkamer en 3 dakkapellen.
Jaren '30 tussenwoning.
Volgende maatregelingen genomen:
- 4 Zonnepanelen op het schuurdak
- Schuin dak van binnen geïsoleerd
- Spouwmuurisolatie
- HR++-glas
Wij wonen in een gemeentelijk monumentaal boerderij-complex uit 1500-1530. De boerderij is voorzien van hoogwaardige biobased dampopen isolatie.
Huis vrijstaand (1926, 400m3) volledig geïsoleerd. Houtskelet-aanbouw (350m3) voor 92% hergebruik materialen en met zeer lage Footprint.
De locaties worden geladen...