Bekijk onderstaande huizen en laat je inspireren door de verhalen van de huiseigenaren. Heb je een vraag over een specifieke maatregel of woning? Kom in contact met de huiseigenaar via 'Stel een vraag' op de woningpagina.
Een comfortabel huis.
Rijksmonument in Lodewijk 16 stijl. Verwarming gebeurt met 4 typen houtkachels, waarmee ook warm water voor de keuken wordt gemaakt en gekookt.
Ik ben 26 en voor ik het doorhad eigenaar geworden van vier bouwvallige muren uit 1917 plus jungle.
Prêt-à-Loger woning.
The Green Village is de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van TU Delft.
Wij zijn hard bezig dit monumentale pand energieneutraal te maken met behoud van de authentieke elementen die in de woning aanwezig zijn.
Nieuw gebouwde, vrijstaande woning. Gebaseerd op duurzame uitgangspunten:
Een begin jaren '30 vrijstaand dijkhuis met een bijgebouw/kantoor aan huis tussen hoge bomen. Het huis was gasgestookt met 2 HR ketels met een gas + stroom verbruik 330€/mnd.
Met 33 zonnpanelen (Solarwatt) en een lucht-waterwarmtepomp (Alpha Innotec) is onze woning sinds de zomer van 2017 energieneutraal.
Supercomfortabel huis, zelfbouw, passief, energieleverend, all-electric.
Verbruik 4500 kWh, Opbrengst 7500 kWh
Mooi en duurzaam kunnen heel goed samen gaan. Een onder architectuur gebouwde woning, (extern - Stijl architecten, intern - Eric Kuster en de tuin - Erik van Gelder).
Twee-onder-een-kap woning uit 1976 dus vanaf nieuwbouw beperkt geisoleerd. In 2015 zijn all spouwmuren nagevuld met PUR schuim en ook is de vloer geisoleerd met 8cm PUR aan de onderzijde.
bestaande woning gerenoveerd toteen NOM-woning
Energieplus (negatieve energie rekening) en passiefhuis is onderdeel van de Groene Kreek. EPC (2005) < 0,0. Woning heeft een aparte strenge GroenVerklaring (RVO)
Nul-op-de-meter woning uit jaren '50 met o.a.
- Drievoudig glas
- Lucht/water warmtepomp
- Infraroodverwarming
Ik woon in het Benoordenhout in een ruim herenhuis met 3 verdiepingen. Bouwjaar 1927
Sinds januari 2015 heb ik op mijn platte dak 24 zonnepanelen laten plaatsen.
Prachtig rijksmonument uit 1871 én Nul op de Meter
Authentiek herenhuis uit 1904, dat energieneutraal en aardgasloos is gemaakt.
Het Woonhuis op de Bunker (1955) is een bijzonder rijksmonument. Woonhuis, tuin en het nog oorspronkelijke interieur zijn in 2007 opgenomen in de Top 100 van Nederlandse wederopbouwmonumenten.
Kluswoning in een oud schoolgebouw uit 1880. Hier wordt een appartement gerealiseerd met een tussenverdieping, totale oppervlakte 248 m2.
Bungalow, geheel geïsoleerd (muren, driedubbel glas, dak en vloeren) , 30 zonnepanelen, 2 zonnecollectoren, warmtepomp (lucht) sedumdak, ledverlichting, tuin ingericht voor insecten, composthopen,
Nul op de meter woning uit 2016. Zonnepanelen Lucht water warmtepomp met ruimte naregeling door middel van domotica Zonneboiler WTW Balansventilatie Led verlichting.
Ons huis is een grachtenpand uit 1753 en van het gas af. Door middel van achterzetramen stevige isolatie, ventilatie en 330 m2 vloerverwarming is de zaak redelijk duurzaam.
We zijn vorig jaar verhuisd naar onze huidige woning. We hebben toen de verwarming aangepast van gas naar warmtepomp met vloerverwarming. We hebben extra (dak)isolatie aangebracht.
We hebben onze woning eind 2012 gekocht en zijn van boven naar beneden aan de renovatie begonnen.
Ons vrijstaande woning met 2/3 woonlagen en bouwjaar 1998 is oorspronkelijk geleverd met met CV ketel en mechanische lucht afzuiging.
In 2014 dit huis gekocht met als doel het duurzaam te maken. Om een goede basis te hebben qua bouw en isolatie gezocht naar een recenter huis van 2000 of jonger.
Wij wonen in een tussenwoning uit 1906 die we helemaal gestript en verduurzaamd hebben. De belangrijkste maatregelen zijn:
De woning is gebouwd in 1991, volgens de toen geldende bouwverordening. Er is vloer-, muur- en dakisolatie aangebracht en dubbele beglazing.
In 2012 gebouwd, beter dan energieneutrale woning.
Voorzien van warmtepomp, driedubbel glas, zonnepanelen, goede vloer-, wand- en dakisolatie.
- 1 van 2
- volgende ›
De locaties worden geladen...