Hoekwoning - 1978, Best

Hoekwoning - 1978, Best

Woning
Houtkachel
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Graveka
Jaar toepassing:
2017
Kosten
€3.500
Aanraden:
Ja
Ervaringen
Dit hadden we veel eerder moeten doen. We hebben de open haard ingeruild voor een hoog rendements inbouwkachel. In ons geval konden we kiezen voor een kachel die werd ingebouwd zonder breekwerk aan de schouw. Het stoken levert veel meer warmte op dan de haard en is veel schoner.
Energiemonitor
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Eneco
Jaar toepassing:
2021
Kosten
€75
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Sinds 2021 een Toon 2 laten installeren. Deze thermostaat meet tevens het directe gebruik (T1) van de slimme meter, en de netto opbrengst van de zonnepanelen. Via Slimmemeterportal zijn alleen de T3 waarden bekend en die geven geen inzicht in het directe verbruik.
Tip
Als je bezig bent met energiebesparing is inzicht in het verbruik / oplevering van zonnepanelen belangrijk. Het helpt om te zoeken waar het verbruik veroorzaakt wordt. Het systeem is overzichtelijk, en omdat het gecombineerd is met de thermostaat heel praktisch in gebruik
Led lampen
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
205-2017
Kosten
€300
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Lampen vervangen door Ledlampen is bijna altijd mogelijk. De laatste lampjes die we vervangen hebben zijn de halogeenlampjes in de afzuigkap. Dat waren van die 12 volts steeklampjes. Tegenwoordig zijn ook daar goed ledlampen voor te krijgen. In feite (bijna) voor iedere lamp, behalve de lamp van de oven.
Ervaringen
In bijna alle gevallen zijn lampen te vervangen door een led equivalent. Het enige ding is dat in niet alle gevallen dimbare versies verkregen kunnen worden. De kosten van de investering zijn er meestal binnen een jaar uit.
Apparaten
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2017
Kosten
€1.100
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Koken op inductie is veel sneller dan op gas. Nieuwe pannen? Wel nee, we we hebben 2 pannen gehad die niet gebruikt konden worden. De rest van de pannen (15 jaar oud op gas gebruikt), waren nog steeds bruikbaar.
Ervaringen
Hadden we eerder moeten doen. Het is zowiezo noodzakelijk onderdeel van bet loskoppelen van gas
Tip
Stop met gas voordat je de hoofdprijs gaat betalen.
  • Vooraanzicht

Ervaringen met de (ver)bouw
Heel goed verlopen, het aanpassen van de installatie/inregelen heeft een tijd gekost, maar inmiddels is de woning s'zomers en s'winters comfortabel.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >