Hoekwoning - 1978, Bodegraven

Hoekwoning - 1978, Bodegraven

Woning
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2018
Aanraden:
Beschrijving
In alle verblijfsruimtes zijn langs de buitenmuren en woningscheidende wanden metal-stud voorzetwanden geplaatst. Deze zijn opgebouwd uit een aaneengesloten laag kooltherm van 4 cm dik. Deze platen zijn verlijmd met pur-lijm op het bestaande stucwerk. Ter plaatse van de neggekanten bij de kozijnen is 2 cm dik kooltherm gebruikt. Voor de kooltherm is een metal-stud wand geplaatst van 45 mm met daarin 4 cm steenwol. In het metal-stud wand is tevens de aangepaste elektra installatie verwerkt. Metal-stud is rondom kier dicht afgewerkt met folie en tape. Deze wanden zijn afgewerkt met een 12,5 mm dikke gipsplaat. De wanden hebben, in combinatie met de huidige geïsoleerde spouwmuur, een Rc-waarde van bijna 4.0.
Tip
Zeer belangrijk om de isolatie dampdicht op te sluiten. Daarbij is het ook belangrijk de ventilatie in de woning op een goede manier te regelen.
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2018
Aanraden:
Beschrijving
Op de begane grond is de vloerverwarming in gefreesd in de aanwezige dekvloer (ca. 5 cm). De slangen zijn in verschillende groepen verdeeld en naar een centrale koof gebracht. Deze koof loopt rechtstandig van de begane grond naar de zolder (2e verd). Op de 1e en 2e verdieping is de vloerverwarming aangebracht in speciale cement gebonden platen (Bellboard) met voorgewerkte sleuven. Deze platen worden onderling verlijmd en liggen op de huidige dekvloer. Infrezen van slangen was op de verdiepingen niet mogelijk vanwege de aanwezigheid van elektra leidingen in de dekvloer. Na het leggen van de platen kunnen de vloerverwarmingsslangen in de sleuven worden gedrukt. Aansluitend worden de slangen en niet gebruikte sleuven vol gegoten met egalisatiemiddel. Totale dikte van de Bellboardplaten is 3 cm.
  • Voor- en zijgevel

  • Warmtepomp opstelling en zonneboiler

  • Nefit monoblock (buitenunit warmtepomp)

  • Vloerisolatie PIR

  • Wandisolatie kooltherm

  • Dakisolatie steenwol

  • Laadpaal en elektrisch vervoer voor woon-werk

  • Zonnepanelen 12x 300 Wp

Ervaringen met de (ver)bouw
Verbouwing geheel zelf uitgevoerd, warmtepomp met zonneboiler geplaatst door een installateur met (warmtepomp) ervaring.
Plannen voor de toekomst
Zonnepanelen zijn op 18-12-2018 geplaatst.
Adviezen
Besteed aandacht aan het kier/dampdicht bekleden van de isolatie.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >