Hoekwoning - 2013, Heeze

Hoekwoning - 2013, Heeze

Woning
Zonnepanelen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Jaar toepassing:
2014 & 2020
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Aantal m2 40 m2 + 24m2 Vermogen 6000Wpiek + 4800 Wp Soort Monokristallijn zonnepaneel Merk en type Infinity + Yingli 405
Ervaringen
Ik heb voor mijn elektrische auto 2000 kWh bijgelegd om 10.000 km per jaar te kunnen rijden
Ervaringen met de (ver)bouw
Ik heb de PV installatie zelf aangebracht, de extra isolatie, WTW installatie en 3 lagen glas zijn keuzes die zijn voortgekomen uit de PHPP berekening. Door deze mogelijkheid aan keuzes is de EPC zo laag dat minimale verwarming eenvoudig met een Lucht/Lucht warmtepomp (airco) kan worden uitgevoerd. Een uitkomst in zomer en winter. Hierbij dient aangetekend dat we ook screens als zonwering hebben aangebracht om de temperatuur in het huis niet te hoog te laten oplopen in de zomer.
Plannen voor de toekomst
Onze woning is in principe energieneutraal en met de huidige mogelijkheid van salderen is de energie ook budgetneutraal. Momenteel onderzoek ik de mogelijkheid van windenergie. Ik moet ongeveer 1000kWh van de zomer naar de winter brengen (voornamelijk verwarmen), mogelijk dat ik dit met windenergie kan compenseren. Daarnaast kijk ik naar een opslagsysteem om de nachten te compenseren zodat dit niet meer uit de saldering hoeft te komen.
Adviezen
Het is belangrijk dat je een berekening hebt van de energieverliezen die de woning heeft. Dit kan een PHPP berekening zijn. Het is verder verstandig om de woningisolatie en installatie aan te pakken vanuit een integraal plan. Het zal blijken dat de afwegingen die je maakt een keuze wordt tussen investeren in de isolatie of in de installatie.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >