Tussenwoning - 1888, Rotterdam

Tussenwoning - 1888, Rotterdam

Woning
  • Voogevel

  • wtw, Hybride warmtepomp binnendeel, zonnepanelen omvormers

Ervaringen met de (ver)bouw
Zeer tevreden over binnenklimaat met vloerverwarming, super comfortabel en door 27 graden water voelt de vloer nooit te warm aan (dikke voeten oid) We hebben er op drie verdiepingen parket op liggen en geen enkel probleem. Op de koudste dagen hoeft er niet eens gas bijgestookt te worden en is gehele huis 19 graden. Gehele buitenschil huis is eigenlijk goed ingepakt, dus deuren kunnen gewoon open staan, geen tocht ed. Isoleren loont! Kies altijd voor de beste isolatiematerialen en meer dan genoeg dikte PIR isoleert als de beste! wtw is ook erg prettig, altijd schone lucht, we wonen aan een vieze straat en binnen hebben we echt schone lucht, je ruikt de uitlaatgassen buiten. wel 2* per jaar filters vervangen of schoonmaken maar geen probleem. Warm water is er meer dan genoeg met hybride systeem, daar is dan wel een beetje gas voor nodig. Zonnepanelen staan lang niet allemaal perfect maar met goede optimizers geen probleem. Zorg voor een goede deal en je verdient het in 4 jaat terug. draadloze Evohome thermostaten zijn mooi en goed maar eigenlijk hoef je alles maar 1 keer in te programmeren en kom je er de rest van de winter niet meer aan..
Plannen voor de toekomst
Het gas kan er eigenlijk uit want dit is niet nodig voor bijverwarmen bij koude dagen. Ons warmtepompje met veel lage temperatuur afgifte systeem is genoeg om ook dan het gehele huis op 19 graden te houden (zelfs bij 27 graden watertemp.) Voor warm water (keuken/badkamer) kunnen we dan doorstroomverwarmers installeren en hier onze 1050 kWh die we over hebben voor inzetten. That's it.
Adviezen
We zijn bij veel installatiebedrijven geweest en ze zeiden allemaal dat je zo'n oud huis niet energieneutraal krijgt. onmogelijk. Veel offertes van giga warmtepomp systemen, zwaar overgedimensioneerd... De berekeningen van installateurs zijn veel te absurd, -15 buiten en alle ruimtes 22 graden met een slecht geisoleerd huis adhv historische data voor oude herenhuizen... Isoleren, isoleren, isoleren en dan kan je met een kleine warmtepomp je gehele huis duurzaam en comfortabel!! verwarmen. Zorg gewoon voor een back up systeem (houtkachel, hybride, alleen huiskamer verwarmen) of accepteer die enkel strenge vorst dag dat niet het hele huis 22 graden is. (trui aan?) (belachelijke eis)

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >