Tussenwoning - 1906, Leiden

Tussenwoning - 1906, Leiden

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Het huis is zeer comfortabel door de vloerverwarming beneden, de goede isolatie en de ventilatie. We zijn in de praktijk veel zuiniger dan dat de installateur had berekend. Het was wel een uitdagend traject, omdat er veel tegenstrijdige meningen zijn over installaties en de mogelijkheden tot isolatie. Daarnaast wil je eigenlijk één partij die alles op elkaar afstemt en alles inregelt. Het tweede aspect wat lastig is, is dat we eigenlijk alles in één keer moesten doen, waardoor we echt geld hebben moeten schrapen om alles voor elkaar te krijgen. De afgelopen twee jaar ben ik nog bezig geweest met verbeteringen in met name het reduceren van het geluid dat veroorzaakt wordt door de ventilatie en de warmtepomp.
Plannen voor de toekomst
Ik wil nog dempers plaatsen op de WTW ventilatie, die worden door de fabrikant aangeraden, maar zijn niet geïnstalleerd door de installateur.
Adviezen
Ik kan iedereen afraden om een oude kap aan de binnenkant te isoleren, ik heb het zelf gedaan en het heeft me heel veel tijd gekost, omdat alles schots, scheef en doorgebogen is. Het is duurder, maar ook veel netter om het dak te strippen en aan de buitenkant nieuwe geïsoleerde dakplaten aan te brengen. Positief hieraan is ook dat je geen binnenruimte verliest. Ik zou de hele installatie aan laten leggen door één installateur die aantoonbaar ervaring heeft met dit soort installaties en het inregelen daarvan.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >