Tussenwoning - 1911, Den Haag

Tussenwoning - 1911, Den Haag

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Wij zijn in 2017 begonnen met het stapsgewijs verduurzamen van onze woning. Om een oude woning uit 1911 volledig gasloos te maken is het belangrijk om met de juiste partijen samen te werken. Technisch zijn er geen belemmeringen en is (bijna) alles mogelijk. De basis (voor iedere woning) is een goede analyse met een warmteverliesberekening inclusief ventilatieplan. Veel installateurs hebben geen of weinig ervaring met het gasloos maken van oude woningen en adviseren snel een (hybride) CV-ketel op gas. In ons geval was het een bewuste keuze om volledig van het gas af te gaan en daarom hebben we (iets langer) gezocht naar partijen met ervaring.
Plannen voor de toekomst
Het zou mooi zijn om onze woning helemaal energieneutraal of zelfs energiepositief te maken. We onderzoeken de mogelijkheden om nog extra energie zelf op te wekken of om via (balans)ventilatie nog extra energie te besparen.
Adviezen
Start met een (installatietechnisch) analyse van je woning uitgevoerd door een onafhankelijk adviseur. Dit is een maatwerk advies met onderliggende berekeningen voor je warmte en ventilatie behoefte. Dit is een goede basis om te bepalen welke stappen je kan (moet) nemen om je woning te verduurzamen en nog belangrijker welke stappen voor jouw woning het meeste opleveren (energie besparen).

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >