Tussenwoning - 1967, Purmerend

Tussenwoning - 1967, Purmerend

Woning
Water/water warmtepomp met absorbers
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Onze woning wordt verwarmd met een Nibe F1255-6 R PC warmtepomp. Normaal wordt deze gebruikt in combinatie met een grondgebonden bron. Bij ons bestaat de bron uit zes panelen van TripleSolar die op het dak liggen (aan de noordkant). Voordeel is dat de kosten lager zijn omdat er geen boring verricht hoeft te worden en er bovendien geen vergunning voor nodig is omdat de voorkant bestaat uit gewone zonnepanelen. De warmtewisselaar zit onzichtbaar onder die panelen. En een heel groot verschil met een lucht/water warmtepomp; deze warmtewisselaar is volkomen geluidloos en heeft geen onderhoud nodig.
  • vooraanzicht woning met warmtepompbron en zonnepanelen ligging noordoost

  • zonnepanelen achterzijde ligging zuidwest

  • warmtepompinstallatie

  • zonnepanelen schuur

  • isolatie kruipruimte

  • warmtepompbron

Ervaringen met de (ver)bouw
Wij hebben inmiddels een volledig stookseizoen meegemaakt. Hoewel het een zachte winter was werd de temperatuur in het huis keurig op peil (20 graden) gehouden, zonder dat de warmtepomp ook maar in de buurt van de maximumcapaciteit kwam. De verwarming met een warmtepomp uitermate prettig. De temperatuur wordt veel constanter gehouden dan met een traditionele cv-installatie. De temperatuurschommelingen zijn niet groter dan 0.5 graad.
Plannen voor de toekomst
Als we met de elektrische auto meer verbruiken dan wat we extra opwekken een carport met zonnepanelen bouwen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >