Tussenwoning - 1970, Nieuwegein

Tussenwoning - 1970, Nieuwegein

Woning
  • Voorgevel

  • Dak met PV panelen en zonneboiler

Ervaringen met de (ver)bouw
zonneboiler pv panelen gevel isolatie kruipruimte isolatie HR++ glas Houtkachel
Plannen voor de toekomst
Wat ben ik nog van plan: In de woonkamer een nieuwe achter pui waar dan meteen HR++ glas in komt Als we deze laten plaatsen moet er een kraan komen om dit er in te zetten. Dan laten we meteen ook de grote ruit aan de voorkant vervangen voor HR++ glas Of we besluiten aan de voorkant uit te bouwen en dan doen we voor en achter een andere schuifpui er in met HR++ glas er in. Als ik de tuin ga aanleggen overweeg ik om eerst een drainage / water opslag in te graven. Hier mee kan ik dan mijn eigen tuin besproeien en dit geeft minder belasting op het riool. In de tuin willen we een overkapping. Hier wil ik graag een groen dak op maken Eventueel zou i.p.v. het groene dak ook gekozen kunnen worden voor PV panelen op dit dak Als ik de badkamer ga aanpakken dan ga ik zeker kijken voor WTW op het douchewater. Verder in de toekomst eventueel energie opslag zodat we minder afhankelijk van, en belastend voor, het energie net worden.
Adviezen
Al met al zijn er dus een aantal dingen die ik bij dit alles in de gaten hou: Gaat de maatregel op de langere termijn kosten besparen? Gaat de maatregel het comfort verhogen in mijn woning? Is de verbouwing die ik van plan ben te combineren met energie maatregelen? Zijn er dingen die ik eventueel in de toekomst van plan ben waar ik nu al een simpele of kleine voorbereiding op kan doen? (tijdens een andere verbouwing) In de kruipruimte heb ik bijvoorbeeld voor het isoleren al vast leidingen naar de meterkast gelegd en onder de fundering door gestoken voor als ik de tuin ga aanleggen. Tegen die tijd wil ik daar vast verlichting hebben oid. Toen we de grote renovatie deden hebben we extra pvc pijpen getrokken naar verschillende delen van het huis. Toen wisten we nog niet precies waar voor allemaal. Ondertussen is een groot deel gebruikt voor bijvoorbeeld de zonnepanelen en netwerk voorzieningen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >