Tussenwoning - 1974, Arnhem

Tussenwoning - 1974, Arnhem

Woning
Dakisolatie binnenkant
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Standaard dakisolatie in dit type woningen, ongeveer 10 cm (schatting).
Wandisolatie binnen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
In de woning zat al dakisolatie en gevel/ spouwmuur isolatie toen ik de woning kocht in 2008. Beide schijnen nog op orde te zijn. In de gevel-spouw zit glaswol of iets dergelijks, "bijspuiten" kan volgens het ene bedrijf wel, volgens het andere niet, maar zou dus ook niet nodig zijn.
HR++ glas
Bedrijf
Jaar toepassing:
2010, 2011, 2013
Aanraden:
Beschrijving
Ik heb stapsgewijs kunststof kozijnen laten plaatsen met overal dubbel glas.
Lucht/water warmtepomp
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Het water voor warm water en cv kan worden opgewarmd door de warmte van de zonnepanelen maar ook door de luchtwarmtepomp.
Waterbesparing overig
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Waterbesparende stopknop toilet
PVT-panelen
Bedrijf
Jaar toepassing:
2013
Aanraden:
Beschrijving
Aantal m2 16 Vermogen 3000 Soort Monokristallijn zonnepaneel, Polykristallijn zonnepaneel Het water voor warm water en cv wordt opgewarmd door de warmte van de zonnepanelen
Kruipruimte/ kelderisolatie
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Hekhuis isolatie (plaatst alleen Tonzon folie)
Jaar toepassing:
2016
Kosten
€1.600
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Ik heb dit voorjaar de kruipruimte laten isoleren met Tonzon-folie. Deze gaven de hoogste isolatie-waarde voor de meest gunstige prijs af. Het werd ook geïnstalleerd door iemand uit de buurt, dat speelde ook mee.
Ervaringen
Ik heb met de kruipruimte-isolatie nog geen winter meegemaakt, dus vind het nog moeilijk er echt een uitspraak over te doen. Het eerste gevoel was positief! Klein minpuntje was dat het meer tijd kostte dan verwacht, maar dit had geen invloed op de uiteindelijke kosten.
Tip
Vraag een aantal offertes aan en neem er echt even de tijd voor. Ook een goed uitgeschreven offerte geeft mij meer vertrouwen dan een prijs op een kladje dat ik (soms, en bij Gods gratie zo ongeveer) mocht kopiëren...
  • Voorkant (straatkant)

  • Achterkant vol zonnepanelen

Plannen voor de toekomst
LVT-radiatoren. Gewone radiatoren blijken minder geschikt te zijn voor verwarming met een systeem als het mijne (zonder gas-gestookte CV-ketel). Ook al zei de installateur dat ik de radiatoren niet hoefde te vervangen (hij is daar inmiddels op terug gekomen...)
Adviezen
Laat je vooral niet afschrikken door het hoge bedrag van een dergelijke installatie! Het kost even tijd, maar je verdient dit wel terug én je verbruikt geen gas. En verder is het natuurlijk belangrijk dat de offerte of de afspraken duidelijk zijn (eigenlijk altijd). Daarnaast als er iets niet goed lijkt te werken, gewoon maar blijven vragen. Zo kwam ik er achter dat er nog veel meer ontlucht moest worden en dat de pomp-snelheid kon worden aangepast. Daarnaast is het met zo'n installatie gewoon even uitvogelen welke instellingen voor jouw situatie het beste werken. Als het mogelijk is, zou ik vloerverwarming laten aanleggen met een dergelijke installatie, dan schijnt het nog beter te werken!

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >