Tussenwoning - 2005, Zoetermeer

Tussenwoning - 2005, Zoetermeer

Woning
Bouwbegeleiding, Bouwkundig advies, Installatieadvies
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
deskundige ingenieursbureau in de bouwfysica
Jaar toepassing:
2006
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Bij oplevering is een zo genaamde blowerdoor (luchtdichtheidstest / luchtlekkage) op basis ISO 9972, NEN 2686, NEN EN 13829 de BRL 5027 uitgevoerd. De woning wordt gedurende het protocol op overduk gezet (10 Pa) die enige tijd o die overduk moet blijven staan.
Ervaringen
Voor de metingen moeten alle ventilatierooster en ramen en deuren gesloten worden. Te openen delen zijn voorzien van dubbele kier en naad afdichtingen.
  • Groene Kreek

Ervaringen met de (ver)bouw
Comfort is zeer aangenaam (temperatuur en RV is zeer constant respectievelijk 20 grd +/- 0,5 en RV 50 % +/= 10%. In de zomer verzorgd koude uit de bodem voor een aangename binnentemperatuur van maximaal 25 grd C terwijl het buiten ruim 35 grd C.
Plannen voor de toekomst
Slimme opslag van energie om hiermee de afhankelijkheid van het e-net af te bouwen. Smart grid en elektrische laden en ontladen van de e-auto (bidirectioneel) Mogelijk smart grid in samenwerking met Stedin. DC netwerk met regelbare blok/wijkbatterij.
Adviezen
De basis van het ontwerp zou 'de energie- en milieuprestatie standaard' moeten zijn van het bouwen en renoveren van nu in plaats van de tussen eis als de BENG is! Ook wat de MPG betreft Zet makelaars bij aankoop en verkoop buiten spel en bespaar zo maar € 4000,- Makelaars in NL hebben veelal totaal geen kennis over duurzaamheid of interesse, stralen dit ook niet uit. De makelaar van van dit project pleegde zelf anti promotie en wist totaal niets! Voor hun rol vragen zij wel commercieel de hoofdprijs voor wat simpel papierwerk bij de aankoop / overdracht.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >