Tussenwoning - 2007, Loenen aan de Vecht

Tussenwoning - 2007, Loenen aan de Vecht

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
De eerste brine/water warmtepomp (Alpha Innotec) die werd geplaatst voldeed niet. De warmtepomp gebruikte als bron de 16 PVT panelen op de oostzijde van het dak. Er moest volledig elektrisch verwarmd worden. De ventilatielucht/water warmtepomp van Nibe die hierna is geplaatst werkte wel direct goed. Onze dakpannen bleken niet geschikt om zonnepanelen op te plaatsen, omdat ze grotendeels over elkaar liggen en gespijkerd zijn. Daarom zijn de zonnepanelen op de westzijde verzonken gelegd. Het mooie hiervan is dat de panelen op het zelfde niveau liggen met de dakpannen. Bij een nieuw te bouwen huis is dit aan te raden, omdat dit dakpannen onnodig maakt. Op de oostzijde zijn de zonnepanelen wel op de dakpannen gelegd met beugels die voor alle dakpannen geschikt zouden zijn. Dit blijkt niet het geval te zijn, een lekkage is het gevolg geweest.
Plannen voor de toekomst
Geen.
Adviezen
Als je in een goed geïsoleerd huis met mechanische ventilatie woont dan is het vervangen van de CV ketel door een ventilatielucht/water warmtepomp een aanrader. Je hebt geen buitenunit nodig zoals bij een luchtwarmtepomp. Lage temperatuursradiatoren of vloerverwarming op de begane grond is wel een voorwaarde. De achterzijde van het huis ligt op het zuiden. We hebben een appelboom die schaduw geeft op de achterzijde van het huis in de zomer, waardoor het zomers beneden altijd koel is.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >