Tussenwoning - 2018, Delft

Tussenwoning - 2018, Delft

Woning
  • (c) Stijn Poelstra

  • (c) Stijn Poelstra

Plannen voor de toekomst
- Als de techniek beter toegankelijk wordt, willen we energie in huis gaan opslaan om het op een later moment te kunnen gebruiken. - We volgen ontwikkelingen op het gebied van kleinschalige zonnepanelen voor in huis, bijvoorbeeld geïntegreerd in ramen en meubels. - Door het huis veel te gebruiken, leren we meer en meer over de energievoorziening. Middels domotica kunnen we dit steeds beter op elkaar afstemmen.
Adviezen
- Zorg dat je de baas blijft over de domotica in je huis. Vraag naar systemen met open standaarden zodat je niet afhankelijk bent van 1 leverancier. Wij gebruiken Homey en Home Assistent om onze apparaten aan te sturen. - Start met zo goed mogelijk isoleren, zonder te overdrijven. Gebruik bij voorkeur natuurlijke materialen. - Wij hebben veel plezier van onze balansventilatie met warmteterugwinning. Het is een investering, maar het comfort dat je hierdoor ervaart maakt alles goed. - Zorg voor zonwering aan de buitenkant. Er zijn tegenwoordig mooie systemen op de markt, zoals kozijnen met geïntegreerde zonwering. - Als het kan en mag, installeer dan een bodemwarmtepomp. Deze verwarmt je woning in de winter en kan als bonus koelen in de zomer. Het comfort is geweldig.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >