Twee-onder-een-kap - 1925, Goes

Twee-onder-een-kap - 1925, Goes

Woning
  • Ons huisje

  • Binnenunit warmtepomp

  • Zonnepanelen en buitenunit warmtepomp

Ervaringen met de (ver)bouw
Het huis is nu ruim een jaar aardgasvrij. We hebben het warm, er is vele minder tocht en vocht en het verbruik valt enorm mee. We betalen uiteindelijk nog 40 euro per maand voor elektrisch wat we nog niet zelf kunnen opwekken, dat is alles. Het grote nadeel wat ik heb gevonden is dat als je de gasleiding wil laten afkoppelen dat het meer dan 700 euro kost (dus dat hebben we nog niet gedaan) en dat doe-het-zelvers niet in aanmerking komen voor alle goedkope leningen en andere voordeeltjes..
Plannen voor de toekomst
Ooit willen we de schuur ook voorzien van zonnepanelen en wellicht, als de vloeibaar zout accu's algemeen goed zijn (goedkoop en hoge capaciteit) zelf energie opslaan zodat we in principe los van het net kunnen.
Adviezen
Blijf vooral zelf nadenken, er wordt veel geadviseerd, maar dat zijn vaak de duurste adviezen. Een simpele split-unit airco die frequentie geregelde motoren heeft kan een normaal huis prima verwarmen en kost niet meer dan een conventionele cv ketel. Lawaai valt erg mee, al hebben we de buitenunit op erg zachte rubbers gezet omdat deze op een plat dak staat. Zie het vooral als een uitdaging en niet als een probleem!!
Interview

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >