Twee-onder-een-kap woning - 2009, Terneuzen

Twee-onder-een-kap woning - 2009, Terneuzen

Woning
  • Vegetatiedak, zonnepanelen en warmtepomp

Ervaringen met de (ver)bouw
Wij zijn zeer tevreden met de gedane aanpassingen aan onze woning om deze energie neutraal te maken. Natuurlijk, je hoort wisselende verhalen over warmtepompen in de zin van comfort en (geluids)overlast. Wij kunnen echter louter positief zijn! Zeker in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen werkt dit systeem fantastisch. Daarnaast zijn wij zeer te spreken over het aangelegde vegetatiedak dat is voorzien van verschillende soorten sedum. Het zorgt voor een betere dak isolatie, maar daarnaast ook dat de omgevingstemperatuur rond de zonnepanelen op zomerdagen niet te hoog oploopt, dus een hogere energieopbrengst! Uiteindelijk ziet het er ook nog eens mooi uit en heeft het een enorme aantrekkingskracht op insecten en vogels.
Plannen voor de toekomst
We hebben er voor gekozen om al onze plannen uit te voeren nog voordat we effectief in het huis zijn gaan wonen. Op de lange termijn zouden we echter graag onze eigen opgewekte energie opslaan. We beseffen ons wel dat dit op dit moment nog niet rendabel is aangezien de huidige salderingregelgeving van kracht is.
Adviezen
Wij zullen iedereen adviseren om te investeren in duurzaamheid. Het geeft ons veel voldoening om zelf verantwoordelijk te zijn voor onze eigen energiebehoefte. Daarnaast zijn de gemaakte investeringen al op de niet zo heel erg lange termijn rendabel te noemen!

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >