Twee-onder-een-kapwoning - 1903, Baambrugge

Twee-onder-een-kapwoning - 1903, Baambrugge

Woning
Hout, Kalkhennep, Overige bouwmaterialen, Dakisolatie binnenkant, Wandisolatie binnen, Passieve zonwering, Drievoudig glas, Isolerende kozijnen, Vloerisolatie, Zonnepanelen, Actieve zonwering, Zomernachtkoeling, Natuurlijke ventilatie, HR-ketel, Vloerverwarming, Waterbesparing overig, Duurzaamheidslening, Energiezuinige vaatwasmachine, Energiezuinige wasmachine, Zuinige wasdroger, Led lampen, Spaarlampen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
hydraloop.com
Jaar toepassing:
2018/19
Kosten
€3.600
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Water van douche en wasmachine wordt opgevangen, gefilterd en nogmaals gebruik voor wasmachine en voor doorspoelen toiletten. Water zou eventueel ook voor tuin gebruik kunnen worden.
Ervaringen
positief. was is niet anders dan voorheen evenals toilet gebruik. gemiddeld water hergebruik is 3 m3 per maand bijkomend voordeel is dat waswater niet meer vanuit lage temp. naar hogere temp gebracht hoeft te worden waardoor Electra ook lager verbruik heeft.
Tip
bij nieuwbouw of volledige renovatie rekening houden met aanleg grijs water systeem
Wandisolatie binnen
Bedrijf
Jaar toepassing:
2018
Aanraden:
Ja
Beschrijving
De woning wordt aan de binnenzijde geïsoleerd met kalk-Hennep blokken (ISOHEMP). Voordeel is dat het zelf opgebouwd kan worden, damp open is, wat ten gunste is van het leefklimaat. De oude houten balken, die in de gevel gemetseld zijn, worden hierdoor niet opgesloten waardoor deze blijven ademen en dus niet kunnen "rotten" door verstikking/opsluiting.
Vloerisolatie
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Faber Beton
Jaar toepassing:
2018
Kosten
€2.090
Aanraden:
Ja
Beschrijving
De vloerisolatie is door middel van schuimbeton. Beton zou deels niet in het plaatje kunnen passen van een natuurproduct, echter hier is gekozen voor duurzaam (lange termijn) en zoveel mogelijk zonder synthetische middelen isoleren. De woning is niet geheid en staat dus "op huid" op een ondergrond van veen en klei. De woning bevindt zich verder in een dijklichaam.
Ervaringen
Mijn vader heeft zijn huis 15 jaar geleden voorzien van schuimbeton en heeft tot op heden daar geen problemen mee ondervonden b.v. verzakking en /of grondwater problemen. Leef comfort is erg toegenomen, o.a. door vloerverwarming die is toe gepast en "grond"lucht wat in het verleden voorkwam is nadien niet meer voorgekomen.
Waterbesparing overig
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
De Niet Aalsmeer
Jaar toepassing:
2018
Aanraden:
Beschrijving
Met de Hydraloop besparen we 85% van ons water verbruik. water wat van douchen en de wasmachine afkomstig is wordt hergebruikt wederom voor de wasmachine , doorspoelen toilet en kan eventueel ook voor de tuin. De Unit is als een koelkast maar dan minder diep. Belangrijk is dat het leidingen systeem wordt uitgebreid met een "grijs" water circuit.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >