Twee-onder-een-kapwoning - 1934, Enschede

Twee-onder-een-kapwoning - 1934, Enschede

Woning
Dakisolatie binnenkant
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Jaar: 2013 Toelichting: TonZon, Folies, 22 cm
Ervaringen
Tijdens het afbreken van de huidige zolder kreeg ik het idee om daar te gaan slapen. Dit betekent wel dat ook hier goede isolatie moet komen. Dit was een flinke klus! Een innovatieve oplossing voor een verwarming zijn de mooie panelen van Active Warmth. Niet te zien en kost geen ruimte! Ik slaap er sindsdien en het is heerlijk!
Vloerisolatie
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Jaar: 2013 Toelichting: TonZon, Folies, RC waarde 4,7
Ervaringen
Alleen in de zomer kon ik zonder sokken of dunne sokken aan in de woonkamer zijn, anders altijd met dikke sokken of pantoffels. Ook ervaarde ik een koude laag aan de onderkant, vlak boven de vloer. Na de vloerisolatie is deze verdwenen en kan ik heerlijk yoga beoefenen op de vloer.. Daarnaast extra buisisolatie aangepakt. Dit is heel eenvoudig zelf te doen zonder teveel kosten.
Spouwisolatie
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Jaar: 2013 Toelichting: PUR, RC 1,6
Ervaringen
Mijn woning, zoals vele woningen op Hogeland hebben een erg nauwe spouw van 3-4 cm. Dit is echt het minimale dat geïsoleerd kan worden. parels en wol waren geen optie vanwege de smalle spouwmuur dus moest ik kiezen voor PUR. Dit gaf niet mijn voorkeur omdat dit pas na ongeveer 50 jaar is afgebroken door de natuur maar helaas kon dit niet anders.
Zonnepanelen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Aantal m2 15 panelen a 110x60 cm Vermogen 190 Soort Polykristallijn zonnepaneel
Natuurlijke ventilatie
Bedrijf
Aanraden:
Ervaringen
Door de isolatie zijn de vele kieren weg waardoor de woning niet meer natuurlijk wordt geventileerd. Het advies was om mechanische ventiatie toe te passen. Dit advies heb ik niet opgevolgd want ik vind het tegenstrijdig om een apparaat in huis te halen om mij van schone lucht te voorzien. Mijn oplossing is om de ramen om een kierstand te doen, ofte wel een ventilatie rooster. Mocht dit in de toekomst toch niet werken dan moet ik dan tot een goede oplossing komen.
Wandisolatie binnen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Om energieneutraal te kunnen worden is het niet voldoende om de spouw te vullen vandaar het plaatsen van voorzet wanden van 12 cm (5 lagen TonZon)
Ervaringen
Handig te plaatsen!
HR++ glas
Bedrijf
Jaar toepassing:
2013
Aanraden:
Ervaringen
Mijn dubbele glas bleek al meer dan 30 jaar oud te zijn en daarom goed om ook deze te vervangen. Boven had ik enkele glas dat nu ook vervangen is voor HR++
Ervaringen met de (ver)bouw
Ramen: aan de onderzijde had ik last van vocht, ik ben niet zo’n schoonmaker maar hou wel van een schoon huis dus dit was wel een irritatiepunt. Oplossing: vochtwerende folie van TonZon Plafonds: Zelfs de plafonds kan ik van isolatie voorzien en toen heb ik direct het elektra aangepakt, dit was verouderd. Ook toen kwam ik op de gedachte om Ledlampen in het plafond te bevestigen. Dat geeft een strak resultaat en is energiezuinig. Weer een besparing te pakken! Verwarming: Doordat mijn dak vol ligt met zonnepanelen kan ik waarschijnlijk genoeg energie opwekken om mijn woning electrisch te verwarmen. Dit moet nog blijken aan het einde van het jaar omdat de verwarmingspanelen allemaal vrij innovatief zijn waardoor het effect van het gebruik nog niet helemaal duidelijk is. Wasmachine: ging kapot dus direct triple A label gekocht Tja en als ik dan toch al bezig ben wilde ik direct een mooie verbetering in de woonkamer realiseren. De hal verkleinen waardoor de woonkamer wordt vergroot. Het bleek overigens wel een dragende muur te zijn zonder dat we dat echt goed gecheckt hadden voordat we deze gingen slopen.
Plannen voor de toekomst
Gas afsluiten, nu de ketel eigenlijk niet meer nodig is. De verwarming is electrisch geregeld. Gas: wellicht lukt het mij zelfs om helemaal zonder gas te hoeven zijn. De kookplaat is vervangen voor inductie, gekozen omdat deze snel afkoelt en snel opwarmt in tegenstelling tot keramisch. Echter bleek de CV ketel nu wel een foutmelding te geven. De ketel is de radiatoren kwijt waardoor deze van slag is. Hier zoek ik nog een goede oplossing voor.
Adviezen
Meer samenwerking tussen partijen en meer voorlichting over mogelijkheden. Door de enorme subsidie heb ik niet hoeven letten op de terugverdientijd en de waardevermeerdering van de woning. Het is fijn om te weten dat de woning meer waard is geworden maar verkopen zal ik het niet snel doen. Voor iedereen die hier meer gedetailleerde info over wil hebben, mogelijk toegespitst om je eigen situatie.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >