Twee-onder-een-kapwoning - 1963, Oudebildtzijl

Twee-onder-een-kapwoning - 1963, Oudebildtzijl

Woning
  • Voorzijde woning met deel boomgaard.

  • Extra buffer regenwater

Ervaringen met de (ver)bouw
Mijn e-meter is twee maal gekalibreerd door de netbeheerder ivm sterk afwijkende meterstanden. Afgelopen twee jaar een schouwer op bezoek gehad ivm de meterstanden. Ik heb financieel een negatieve energierekening van €120. Mijn hoofdverwarming is een a+++ lucht-lucht warmtepomp. Deze verwarmt mijn huis 90% vd tijd. Een eigen watervoorziening is niet echt goedkoop maar wel leuk. Zonder geglazuurde dakpannen binnen is het zinloos.
Plannen voor de toekomst
Meer vierdubbel glas in mijn hele huis. Ik wil mij nog gaan bezig houden met seizoenswarmtebuffering in de grond. Het bouwen van een energiedak van 21 m2. Aanschaf hybride auto ivm het trekken van een tandemasser voor mijn werk. E-bike op zonnepaneel laten rijden.
Adviezen
Ik geef jaarlijks 1 kw als verbruik op om een negatief verbruik bij de leverancier te vermijden. Energiebesparing kent ook een sterk gedragsmatige component. Ik realiseerde in de negentiger jaren al een e-verbruik van minder dan 750 kw. Verder fiets ik bijna alles op een ebike.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >