Twee-onder-een-kapwoning - 1989, Bovensmilde

Twee-onder-een-kapwoning - 1989, Bovensmilde

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
- installateurs denken te weinig met je mee: het is ja en amen. In p;laats van: u kunt ook nog dit overwegen of: als u even wacht kunt het beste een doorstroomverwarmingselement plaaten (ipv een electrische boiler). - de installateur raadde mij een warmtepomp af (ivm mijn lage gas gebruik).
Plannen voor de toekomst
- warmtepomp - regenwatergebruik (meer! nu heb ik 3 regentonnen)
Adviezen
- vindt maar eens een goede duurzame adviseur. Ik ken er welgeteld 1 en die vond ik nadat ik alle maatregelen had laten doen.
Interview

Verduurzaam je huis én je tuin

Door een nieuwsbericht over subsidie op zonneboilers en zonnepanelen begon Godfried Westen zich in 2009 te verdiepen in duurzaam wonen. Dat gaat bij hem verder dan het huis, want ook de tuin krijgt voldoende aandacht. In het dagelijkse leven zet hij zich in via de lokale energiecoöperatie om zijn omgeving bewust te maken op energiegebied. Samen met zijn vrouw betrekt hij een twee-onder-een-kap woning in Bovensmilde. Het huis is toonaangevend voor een laagdrempelige wijze van verduurzamen. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november zijn er in heel Nederland weer honderden woningen te bezoeken. Het huis van Godfried is te bezoeken op 9 november.

Lees het hele ervaringsverhaal >

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >