Twee-onder-een-kapwoning - 1995, Barneveld

Twee-onder-een-kapwoning - 1995, Barneveld

Woning
Lucht/water warmtepomp
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2016
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Toen in 2016 onze cv ketel versleten was heb ik deze vervangen door een lucht warmtepomp. Een lucht warmtepomp is een soort airco unit die zowel warmte uit de buitenlucht kan halen als ook kan afgeven. Het CV water wordt door de warmtepomp dus verwarmd of juist gekoeld. Een warmtepomp werk goed met vloerverwarming en of met lage temperatuur convectors.
Ervaringen
Tot nog toe bevalt de warmtepomp prima. Door de extra boiler die ik heb aangesloten hebben we een veel beter warm water straal tijdens douchen en om het bad vol te laten lopen.
Zonnepanelen
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2016
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Om een lager stroom verbruik te krijgen heb ik in 2016 zonnepanelen op mijn huis gelegd. In dat zelfde jaar heb ik ook onze warmtepomp geïnstalleerd en uiteraard heb ik daar rekening mee gehouden bij het bepalen van het aantal panelen. Omdat ons schuine dak op het zuiden gericht is is het verwachte rendement van de panelen bijna maximaal Zoals op de foto te zien is ben ik zeker niet de eerste die zonnepanelen op zijn dak legt.
Ervaringen
De 23 panelen van 275w hebben dit jaar (2017) al bijna 6000 Kwh opgewekt. Zie hieronder de opbrengst per maand.
Duurzaamheidslening
Bedrijf
Jaar toepassing:
2016
Aanraden:
Ja
Beschrijving
De warmtepomp en zonnepanelen heb ik betaald met behulp van een duurzaamheidslening. Door het aantrekkelijke rente tarief van 1,6% rente heb ik voor een duurzaamheidlening gekozen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je offertes van de te nemen maatregelen indienen en een berekening van de terugverdientijd. Aan de hand hiervan geeft de gemeente dan wel of geen toestemming voor de lening. Daarna controleert de SVN de financiele situatie en als ook dat akkoord is krijg je een offerte van de SVN. Alle facturen moeten via de gemeente bij de SVN worden ingediend. De SVN betaald de facturen dan rechtsreeks aan de leveranciers.
Ervaringen
Prima geregeld
  • Voorzijde op het platte dak de warmtepomp

Ervaringen met de (ver)bouw
Ons huis wordt nu sinds een jaar verwarmt door een lucht water warmtepomp en dit bevalt prima De warmtepomp zorgt ook voor het warm tap water wat iets bij verwarmd wordt door een elektrisch element. We hebben zonnepanelen geïnstalleerd die de energie voor de warmtepomp leveren en voor alle andere elektrische apparaten. Het is nog even afwachten of ik precies op 0 uitkom maar wel dicht in de buurt
Plannen voor de toekomst
De installatie uitbreiden met een home fuel cell installatie. 's Zomers ook koelen met mijn warmtepomp
Adviezen
Heb je ruimte en budget voor een warmtepomp en ben je van plan nog lang op dezelfde plek te blijven wonen. Dan is een warmtepomp een goede investering die ook goed voor het milieu is. Zonnepanelen zijn op dit moment (2017) een goede investering en zeker als je het huis verwarm met een warmtepomp.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >