Twee-onder-een-kapwoning - 2000, De Glind

Twee-onder-een-kapwoning - 2000, De Glind

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Een fijn huis met in de zomer passieve koeling. Wij zijn blij met het rendement van onze warmtepomp, een COP van 5 op jaarbasis.
Plannen voor de toekomst
Onderzoeken hoe we nog slimmer energie kunnen besparen en gebruiken.
Adviezen
- Kijk bij een woning met een mechanische ventilatie, of je de energie die anders verloren gaat kunt benutten via een ventilatie warmtepomp. - Zorg ervoor bij bodemwarmtepomp voor voldoende "boormeters". In de zomer de bron weer opladen met warmte uit de woning. Dus regenereren. - Dikke gevoerde overgordijnen isoleren ook uitstekend! -Gebruik in de winter als je het even koud hebt, een dikke trui of dekentje i.p.v. de thermostaat hoger te zetten.
Interview

Huis verbouwen naar energieneutraal

 

Interview jeugddorp De Glind

Redactie jeugddorp De Glind (27 februari 2016). Als duurzaamheid je hobby is. Interview met huiseigenaren Aalt en Wilma Visscher. Via Jeugddorp De Glind (1)

Redactie jeugddorp De Glind (27 februari 2016). Als duurzaamheid je hobby is. Interview met huiseigenaren Aalt en Wilma Visscher. Via Jeugddorp De Glind (2)

Bron: Redactie jeugddorp De Glind (27 februari 2016). Als duurzaamheid je hobby is. Interview met huiseigenaren Aalt en Wilma Visscher. Via Jeugddorp De Glind

 

 

 

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >