Vrijstaande woning - 1938, Tilburg

Vrijstaande woning - 1938, Tilburg

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Installatiebranche is nog vreselijk conservatief. Daarenboven vaak nog met een houding van: 'wij weten het wel'. Werkoverleg en informatie uitwisselen is not done. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt en laat je vooraf goed informeren.
Plannen voor de toekomst
warmte-opslag in zwembad en kleine WW-warmtepomp om buffervat in de koudste dagen voor te verwarmen zodat de lucht-warmtepomp niet op volle kracht hoeft te draaien.
Adviezen
Kies een installateur die voldoende ervaring heeft in de energietransitie.
Interview

Vrijstaande jaren ’30 woning van het gas af
De in 1938 gebouwde woning van Piet van Breugel is sinds 2018 volledig aardgasvrij. In 1990 verhuisde Piet samen met zijn vrouw naar het vrijstaande huis in Tilburg. De oude bedrijfswoning naast een kwekerij is veranderd in een comfortabel en duurzaam woonhuis. Piet vertelt hoe je zo’n oude woning in stappen toekomstbestendig maakt. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november stelt Piet, net als honderden huiseigenaren in Nederland, hun woning open voor bezoekers.
Lees het hele interview >

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >