Vrijstaande woning - 1957, Heteren

Vrijstaande woning - 1957, Heteren

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Ik heb problemen ondervonden na het aanbrengen van spouwmuurisolatie door afwezigheid van voldoende ventilatie nadien in 1 van de kruipruimtes onder de vloer. Het vervangen van de propaan cv-ketel en elektrische boilers door biomassaketel en solarboiler is naar alle tevredenheid en in goed overleg verlopen. De geïnstalleerde regeling op de nieuwe energiebron is zeer gebruiksvriendelijk, efficiënt en zuinig in gebruik.
Plannen voor de toekomst
- regenwater hergebruik - dakisolatie - composttoilet
Adviezen
Zorg bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie in geval van houten vloeren, dat het aanbrengen van ventilatie-openingen naar de kruipruimte juist gebeurt en de ventilatie gegarandeerd en afdoende is! Laat dit berekenen en controleren. Kies daarvoor een onafhankelijk gecertificeerd adviseur ter controle voor- en na het uitgevoerde werk. Dat scheelt een hoop ellende die zich - in mijn geval- pas na ca. 7 jaar kan openbaren. Dat scheelt 3 jaar procederen om eventuele schade vergoed te krijgen! Kies bij installatie van een centrale biomassa-/palletketel voor een installateur die er verstand van heeft en de installatie goed kan inregelen. Win advies in bij ketelfabrikanten/-importeurs van je keuze om een goede installateur te vinden. De standaard cv-installateur is veelal (nog) niet bijgeschoold in meet- en regeltechniek omtrent een cv-installatie met gecombineerde solar- en centrale biomassa- palletketel.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >