Vrijstaande woning - 1962, Tilburg

Vrijstaande woning - 1962, Tilburg

Woning
  • Voorkant Tilburg

Ervaringen met de (ver)bouw
Daan en Suzanne hebben in 2017 de woning gekocht en waren al van plan de woning volledig te renoveren. Het besparen op de energieverbruik van de woning was vanaf het begin een belangrijke doelstelling. Na contact met de gemeente is ervoor gekozen om de volledige woning Nul op de meter te maken. Omdat een groot deel al in eigen beheer was uitgezocht is ervoor gekozen om de volledige renovatie in eigen beheer uit te voeren. Dit zorgde voor veelvuldig contact met leveranciers en installateurs. Duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. De verbranding van deze fossiele brandstoffen draagt sterk bij aan klimaatverandering. Daan en Suzanne wilde hier graag hun steentje aan bijdragen maar ook de kosten in bedwang houden.
Adviezen
De samenwerking met een bouwbegeleider, die een officiële werkomschrijving heeft gemaakt aan het begin van het traject, zorgde voor een snelle start en een heldere briefing voor de vakmannen. Zo kon “meerwerk” voorkomen worden. Alle projecten zijn “aangenomen”, uurtje factuurtje is vaak erg duur. Door zelf de samenwerking te stimuleren tussen echt goede specialisten met verstand van isolatie, ventilatie en Electra en de gemeente is het toch gelukt de bouw binnen gepland budget af te ronden.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >