Vrijstaande woning - 1963, Eindhoven

Vrijstaande woning - 1963, Eindhoven

Woning
Dakisolatie buitenkant, Na-isolatie schuin dak buitenkant
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Uit de warmteverliesberekening kwam naar voren dat ca 25% van ons warmteverlies door het dak ging. Omdat de panne meer dan 50 jaar oud waren hebben we besloten op het bestaande dakbeschot extra isolatie aan te brengen. Bij deze aanpassing hebben we ook de kieren tussen dak en muren laten afsluiten. Alles bij elkaar de meest effectieve besparingsmaatregel die nog mogelijk was
Lucht/water warmtepomp buitenlucht, Convectoren, Vloerverwarming
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
We zagen er tegen op om alle vloeren uit te breken om vloerverwarming aan te leggen. Daarom hebben we gekozen om in enkele ruimtes lage temperatuur convectoren met intelligente geforceerde ventilatie toe te passen. Dat heeft ons veel breekwerk bespaard en was daardoor ook een kosten-effectieve maatregel. De leverancier heeft ons hier goed geadviseerd.
Ervaringen met de (ver)bouw
Het duurde een jaar om een compleet plan te maken, dat daarna in fases is uitgevoerd in het voorjaar van 2018. De warmtepomp hield in 2018/19 het hele huis warm en levert in ieder geval genoeg vermogen bij een buitentemperatuur van -5 graden en het comfort is verhoogd. We hebben de gasketel voorlopig laten zitten, maar deze winter niet gebruikt.
Adviezen
Zorg voor een analyse van de effecten van verschillende maatregelen. Wij hebben daarbij een DIA (= Duurzame Installatie Architect ) ingeschakeld en ook een gedetailleerde warmteverliesberekening laten maken. Dat is de basis om offertes op te vragen en een definitief plan op te stellen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >